Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Asimilasyona rıza göstermeyiz

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Almanya'nın Dortmund kentindeki mitingde konuştu. Davutoğlu, "Biz entegrasyonu gerçekleştiririz ama asimilasyona kesinlikle rıza göstermeyiz" dedi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Almanya'nın Dortmund kentindeki mitingde ülkede yaÅŸayan Türklere entegrasyon çaÄŸrısı yaparken, "Biz entegrasyonu gerçekleÅŸtiririz ama asimilasyona kesinlikle rıza göstermeyiz. Entegrasyondan da öte artık katılım vaktidir. Türkçe ve Almancayı mükemmelen öÄŸrenin" dedi. 

Son dönemde camilere yönelik saldırıların arttığına vurgu yapan DavutoÄŸlu, "Almanya'ya seslenelim. Teröre karşı duralım ama Ä°slam karşıtlığına da dimdik dururuz. Son 2014 yılında sadece Almanya'da 22 camimiz saldırıya uÄŸradı. Birçok kültür merkezimizin dıvarlarına yazılar yazıldı. Bu tür durumlarda sukunetle hakkınızı arayın ancak asla ÅŸiddete baÅŸvurmayın. ÇoÄŸulcu kültürü koruyalım. Teröre karşı duralım ama Ä°slam karşıtlığına, Türk karşıtlığına karşı da dimdik dururuz. Onalara Mevlana'nın felsefesini anlatın." çaÄŸrısında bulundu. 

'Kendi tarihlerine bakmadan...'

BaÅŸbakan Almanya'nın 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak nitelendirmesini de eleÅŸtirirken, ÅŸunları söyledi:

"Buradan Alman Parlamentosu'na bir kez daha sesleniyorum, sözde soykırım iddiası üzerinden eÄŸer birisi bize tarih dersi vermeye kalkarsa, biz onlara deriz ki Ermeniler de dahil bütün Anadolu halklarıyla bin yıl biz bir arada yaÅŸadık. Biz onlarla nasıl konuÅŸacağımızı, tarihi nasıl ele alacağımızı biliriz. Siz üçüncü taraflar var ya kim olursa olsun, gölge etmeyin baÅŸka ihsan istemezük.Kendi tarihlerine bakmayanlar bize ders vermeye kalkarlarsa açık ve net söylüyoruz, kesinlikle tarihimizi, onurumuzu tartışma konusu yapmayız, üçüncü taraflarla hiçbir ÅŸey tartışmayız.. EÄŸer birisi bunu müfredata koyalım derse o müfredata engel olmak sizin görevinizdir. Kimse bizim çocuklarımıza bizim tarihimize hakaret eden bir müfredat okutamaz."

BaÅŸbakan 'Avrupa Ä°slamı' diye yeni bir kavram üretildiÄŸini belirtip bu kavramı da eleÅŸtirdi, "Bize Anadolu Ä°slamı yeter. Biz hoÅŸgörüyü Mevlana'dan öÄŸrenmiÅŸiz. Biz gönülü Yunus Emre'den öÄŸrenmiÅŸiz. Kendi kültürümüze sahip çıkalım" diye konuÅŸtu. 

Dövizli askerlikte bedel indirimi

DavutoÄŸlu, yurtdışındaki vatandaÅŸlara 10 maddelik vaadlerde bulundu. Bu vaadlerden öne çıkanları ÅŸöyle: 

-Yurtdışında yaÅŸayan vatandaÅŸlarımız için dövizli askerlik bedelini 6 bin eurodan bin euroya indiriyoruz. 

- 217 euro olan pasaport harçlarını 100 euroya indiriyoruz. 

-Yurtdışından getirilen araçların Türkiye'de kalış süresini 2 yıla çıkarıyoruz. Birileri gibi cağız - cığız demiyoruz. Çıkarıyoruz. 

- Yurtdışından getirilen telefonların Türkiye'de kullanılma süresini iki katına çıkaracağız inÅŸallah

- Yurtdışındaki gençlere akademik burs saÄŸlıyoruz. Lisans burcu 500 euro, lisansüstü olarak 700 euro, doktora olarak 1000 euro burs veriyoruz. 

-Yurtdışında yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza ilk çocuÄŸa 300 TL, ikinci çocuÄŸa 400, üçüncü çocuÄŸa 600 TL veriyoruz. Bizzat annelere teslim edilecek. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.