Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye ve Irak'ta ölen Fransızlar 100'ü geçti

Fransa İçişleri Bakanlığı, Suriye ve Irak’taki iç savaşlarda ölen Fransızların sayısının 100’ü geçtiğini açıkladı. Halen 450 Fransa vatandaşı savaşmak için bölgede bulunuyor.



Fransa Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Terörle Mücadele Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Suriye ve Irak'taki iç savaÅŸlarda aralarında ikisi çocuk toplam 104 Fransız veya Fransa'da ikamet eden kiÅŸi hayatını kaybetti.

Suriye ve Irak'a giden Fransızların sayısının 800'ü geçtiÄŸi tahmin edilirken, bu kiÅŸilerden 450'sinin hâlâ bölgede olduÄŸu, 260'ının ise bu iki ülkeyi terk ettiÄŸi ifade edildi.

Fransız basınında yer alan haberlerde istihbarat servislerinin, ülke genelinde yaklaşık bin 600 kiÅŸinin, Irak ve Suriye'ye gitme planı yaptığı belirtiliyor.

Bakanlık verilerine göre ÅŸu ana kadar yurt dışına giden ve gitme giriÅŸiminde bulunan 166 kiÅŸi hakkında dava açıldı. Bunlardan 113'ünün tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Fransa Parlamentosu'nda iki yıl önce çıkan yasa, yurt dışına savaÅŸmaya gidenlere mahkûmiyet cezası verilmesini öngörüyor. Geçen yıl çıkan yasa ise yurt dışına savaÅŸmaya gitmek isteyenlere çıkış yasağı getirilmesine olanak saÄŸlıyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.