Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'te anaokulu vuruldu

Esed rejimine ait helikopterin Halep'te düzenlediği "varil bombalı" saldırıda bir anaokulu vuruldu, aralarında çocukların da yer aldığı en az 5 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.



Halep’teki hastane kaynaklarına göre, Esed güçlerine ait bir helikopter Halep'te muhaliflerin denetimindeki Salahaddin bölgesinde varil bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda bir anaokulu vuruldu. Saldırıda aralarında çocukların da yer aldığı en az 5 kiÅŸi öldü, onlarca kiÅŸi yaralandı.

Salahaddin bölgesindeki yerel aktivistlerden Mervan Salim ise, saldırı bölgesinde enkaz altında insanların olduÄŸunu ve sivil savunma ekiplerinin ağır iÅŸ makineleri yardımıyla enkaz altındakilere çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Suriye Devrim Åžehitleri Veritabanı'nın (SRMD) kayıtlarına göre Esed rejiminin saldırıları sonucu 2011 Mart'ından bu yana Halep'te en az 25 bin kiÅŸi hayatını kaybetti.

Esed rejimi daha önce de okulları vurmuÅŸtu

Esed rejimi, Nisan ayının başında Halep'te muhaliflerin denetimindeki Ensari bölgesinde bir ilkokula düzenlediÄŸi hava saldırısında aralarında beÅŸ çocuÄŸun bulunduÄŸu dokuz kiÅŸiyi öldürmüÅŸtü. Saldırıda en az 30 kiÅŸi yaralanmıştı.

Halep’te ÅŸiddetin artmasından dolayı okulların çoÄŸu uzun süredir kapalı. Ancak bir kısmı ise çatışmaların ve ÅŸiddetin artmasına raÄŸmen eÄŸitime devam etmeye çalışıyor.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera ve Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.