Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas'tan Mescid-i Aksa için ortak strateji çağrısı

Hamas, Siyonist işgal yönetiminin sık sık yaptığı baskınlar nedeniyle Mescid-i Aksa'yı himaye için ortak bir strateji oluşturulması çağrısında bulundu.



Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas), israil iÅŸgal yönetiminin Arap ülkelerinin iç sorunlarıyla meÅŸgul olmasını fırsat bilerek Mescid-i Aksa'yı YahudileÅŸtirme planlarını hayata geçirmeye çalıştığını belirterek ortak bir strateji oluÅŸturulması çaÄŸrısında bulundu.

Hamas yayımladığı bildiride, Siyonist yönetimin, Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskınlarla yeni bir emrivaki durum oluÅŸturmaya çalıştığını vurgulayarak Mescid-i Aksa'yı himaye için Filistinlilerin ve Arapların ortak bir strateji benimsemeleri gerektiÄŸini belirtti.

Çatışmaların asıl sebebinin Mescid-i Aksa olduÄŸunu ifade eden Hamas, onu savunma görevinin öncelikle Filistinli direniÅŸ gruplara düÅŸtüÄŸünü ifade etti.

Öte yandan son dönemlerde Yahudi yerleÅŸimciler tarafından Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlarda artışlar olurken, israilli yetkililer de Mescid-i Aksa'nın ikiye bölünmesi çaÄŸrısında bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.