Sosyal Medya

Dünya

'İmam Hatip değil ölü yıkayıcı kursları açtılar'

Kılıçdaroğlu’nun, “İmam Hatipleri biz kurduk”söylemini yalanlayan Nabi Avcı: “Dini eğitimin yasaklandığı yıllarda cenaze defnedecek hoca bulunamaması üzerine mecburen açılan ölü yıkayıcı kurslarının bugünkü İmam Hatip Liseleri’yle alakası yok.”



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun, 'Ä°mam Hatip'leri kuran biziz' söylemini eleÅŸtiren Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, STAR'a yaptığı deÄŸerlendirmede, "KılıçdaroÄŸlu, gerçek niyeti kendince örtmeye çalışıyor. Ancak CHP'nin kurduÄŸunu iddia ettiÄŸi ölü yıkayıcı kurslar, bugünkü Ä°mam Hatip okulu deÄŸildi. Bunlar o dönemde dini eÄŸitimin yasaklanması nedeniyle artık köylerde, kasabalarda dini hizmetlerin yerine getirilememesi, cenazeleri defin edecek hoca bulunamaması sebebiyle zorunlu olarak gündeme getirilmiÅŸ ölü yıkama kurslarıydı. Bugünkü imam hatiplerle onların hiç alakası yok. Bugünkü imam hatipler, adındaki bütün çaÄŸrışımlara raÄŸmen normal lise eÄŸitimi veren normal lise eÄŸitiminin üzerine ayrıca bazı dini müfredat uygulayan kurumlardır... Zaten onun için bu kurumlar 28 Åžubat sürecinde, ortaokul kısımları kapatılarak; önce katsayıyla, sonra baÅŸka baskı ve düzenlemelerle ortadan kaldırılmaya çalışıldı" görüÅŸüne yer verdi.

28 Åžubat'a özlem duyuyorlar

KılıçdaroÄŸlu'nun seçim beyannamesinde bulunan eÄŸitimde 1+8+4 modelini, CHP'nin 28 Åžubat'a duyduÄŸu özlem olarak deÄŸerlendiren Bakan Avcı, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan eÄŸitim vaatleri aslında diÄŸer alanlardaki vaatlerinden doÄŸrusu hiç de farklı deÄŸil. GördüÄŸüm kadarıyla CHP, genlerine sinmiÅŸ 28 Åžubat yönelim ve özlemlerinden bir türlü kurtulamıyor. Normal ÅŸartlarda hiçbir ÅŸekilde ciddiye alınmayacak söylemler ne yazık ki seçim gündemi vesilesiyle üzerinde konuÅŸulmaya deÄŸer bulunuyor. Nedir 1+8+4? Biz bunu 4+4+4 düzenlemesi sürecinde tartıştık. 28 Åžubat döneminde 8 yıllık kesintisiz eÄŸitim getirilirken de bunlar tartışıldı. Bunun arkasında yatan niyetler apaçık ortaya döküldü. Üstelik 28 Åžubat'ta, sadece niyet olarak da deÄŸil, bilfiil uygulama olarak döküldü."

Türkiye'ye ziyarette bulunan Japonya EÄŸitim Bakanı'nın, eÄŸitimdeki reformları takdir ettiÄŸini belirten Avcı, Türkiye'deki bazı çevrelerin Mili eÄŸitimle ilgili sistematik dezenformasyon kampanyası yürütmesine raÄŸmen Japon Bakan'ın, 12 yıl zorunlu eÄŸitime geçiÅŸi takdir ettiÄŸini söyledi. 

2 bin 141 dershane dönüÅŸüyor

Dershane dönüÅŸüm sürecinin saÄŸlıklı ÅŸekilde ilerlediÄŸini kaydeden Avcı, "Åžimdiye kadar dönüÅŸüm programına baÅŸvuran dershane sayısı 2 bin 206 oldu. Bunların 2 bin 141'inin baÅŸvurusu kabul edildi. Bugün itibariyle açılan temel lise sayısı 96 oldu" açıklamasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.