Sosyal Medya

Dünya

IŞİD'in yeni lideri Avrupa'ya saldırı sözü verdi

IŞİD’in lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin yerine geçen Ebu Ala el-Afri, Avrupa’ya intikam saldırıları düzenleme sözü verdi.



Ä°ngiliz Guardian Gazetesi, IŞİD lideri Ebubekir el-BaÄŸdadi'nin Mart ayında ABD öncülüÄŸündeki koalisyonun hava saldırılarında omurgasından ağır yaralandığını, yatalak duruma düÅŸtüÄŸünü ileri sürdü. Habere göre BaÄŸdadi Musul'da tedavi görüyor.

Gazetenin IŞİD'e militan kılığında sızan 2 istihbarat görevlisine dayandırdığı haberine göre, hareket kabiliyeti iyice kısıtlanan BaÄŸdadi, geçen ay yetkilerini ‘saÄŸ kolu' olarak gördüÄŸü eski fizik öÄŸretmeni Ebu Ala el-Afri'ye geçici olarak devretti.

AVRUPA'YA SALDIRI PLANLADILAR

Yeni örgüt lideri Afri, görevi devraldıktan sonra koalisyon güçlerine karşı ‘bir dizi intikam saldırısı' planladı. Ä°stihbarat kaynaklarına göre bu saldırıların öncelikli hedefi Avrupa olacak. Kaynaklar, militanların kendilerine IŞİD'in koalisyon saldırılarından büyük zarar gördüÄŸünü söylediÄŸini de aktardı.

‘BAÄžDADÄ° ÖLÜRSE YENÄ° LÄ°DER OLACAK'

BaÄŸdadi'nin, Ninova eyaletindeki El Baaj bölgesinde 18 Mart'ta ağır yaralanarak elden ayaktan düÅŸtüÄŸü, artık örgüte bir daha liderlik edemeyecek durumda olduÄŸu, yenine Afri'nin geçtiÄŸi daha önce de iddia edilmiÅŸti. Irak hükümetinin IŞİD danışmanı HiÅŸam al-HaÅŸimi, Afri hakkında bir açıklama yaptı. HaÅŸimi, “Ebu Ala el-Afri çok akıllı, iyi bir lider ve yönetici. EÄŸer BaÄŸdadi ölürse, örgütün yeni lideri o olacak” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.