Sosyal Medya

Güncel

HDP'den skandal bir afiÅŸ daha!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Taksim’i Kabe ile kıyaslamasının ardından bir skandal da Van’da yaşandı.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın Taksim’i Kâbe ile kıyaslamasının ardından bir skandal da Van’ın Ä°pekyolu ilçesinde yaÅŸandı.Ä°pekyolu Belediyesi Kadın Kurulu tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Sanat Parkı’na, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) karşıtlığını içeren bir pankart asıldı.

Ä°LKHA'nın haberine göre parkın yol tarafına asılan ve üzerinde ‘EM NE EMANETIN, EM JININ’ yani 'Biz kimsenin emaneti deÄŸiliz, biz kadınız' yazısının olduÄŸu pankart, Peygamberimiz'in “Kadınlar size Allah’ın emanetidir” sözünü hedef alarak asıldığı yorumlarınıberaberinde getirdi.

Söz konusu pankarta sert tepki gösteren Mustazaflarla Dayanışma Cemiyeti Van Åžube BaÅŸkanı Recep Karabulak, pankartı asan HDP zihniyetinin sistemli bir ÅŸekilde müslüman Kürt halkının inançlarına, düÅŸüncelerine, yaÅŸam biçimlerine bir müdahalesinin söz konusu olduÄŸunu söyledi.

'Ä°SLAM KARÅžITI FAALÄ°YETLER SÄ°STEMATÄ°K BÄ°R ÅžEKÄ°LDE YÜRÜTÜLÜYOR'

Son yıllarda özellikle HDP’nin Kürt halkının Ä°slami deÄŸerlerine yönelik sistematik bir saldırı içerisinde olduÄŸunu belirten Karabulak, “Biz bunu çarÅŸafa yapılan saygısızlıkta, Ä°skele Caddesi'ne asılan ‘Toplumsal Kâbus Namus’ pankartında ve birçok yerde astıkları ‘Em jin in, ne namusa tu kesi ne’ yani ‘Biz kadınız, kimsenin namusu deÄŸiliz’ afiÅŸlerinde gördük” dedi.

'MÜSLÜMAN KÜRT HALKININ UYANIK OLMASI GEREKÄ°R'

Yapılan sistematik saldırılara karşı Müslüman Kürt halkının uyanık olması gerektiÄŸini söyleyen Karabulak, “Hiçbir canlıya zarar vermemek bizim dinimiz gereÄŸidir. En kıymetli varlığımız olan eÅŸlerimize, annelerimize, kardeÅŸlerimize böyle bir ÅŸeyin asla yaÅŸanmaması adına bizler ciddi manada çaba sarf eden insanlarız. Bu bize Allah’ın emridir. Hz Peygamber’de bunu en güzel ÅŸekilde dile getirmiÅŸtir. Bu malum zihniyet ise Peygamber Efendimiz'in söyledikleri güzel sözlerin karşıtı propagandalar yapıyorlar” dedi.

'BURADA BÄ°R DÄ°N DÜÅžMANLIÄžI VARDIR'

Yapılanların tam anlamıyla din düÅŸmanlığı olduÄŸunu ve Müslümanlar olarak Peygamberimiz'in bıraktığı mirasa sahip çıkılması gerektiÄŸini ifade eden Karabulak, “Bizler Hz. Muhammed’in bıraktığı mirasa sahip çıkmazsak yarın bizleri dini deÄŸerlerimizden, özümüzden koparacaklardır. HDP zihniyeti halkın tepki konusunda zaafını bildiÄŸi için bunu rahat bir ÅŸekilde yapıyor. Birçok kiÅŸi bu pankartın Hz Peygamber'in sözlerine karşı söylenmiÅŸ bir ÅŸey olduÄŸunu hâlâ kavramış deÄŸil. Yoksa bunlar bu kadar rahat hareket edemezlerdi. Bunlar dinimize ve Peygamberimiz'e yapılan büyük bir saygısızlıktır. Ama herkes bilsin ki kimler ÅŸimdiye kadar Peygamber'e savaÅŸ açmışsa kaybetmiÅŸtir” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.