Sosyal Medya

Dünya

Batı'daki karışıklığı görmeyen İngiliz medyası Türkiye'yi manşet yaptı

ABD'nin 50 kenti, Milano, Tel Aviv, Montreal, Melbourne'deki gösterilerde binlerce kişi yaralandı, bin kişi de gözaltına alındı... Kraliçe Elizabeth'in medyası, '3 Maymunu' oynadı. Türkiye'deki 1 Mayıs'ı manşet yapıp, 'sözde' demokrasi dersi verdi..



BBC, The Times, The Economist, The Daily Telegraph, Financial Times, The Guardian ve The Independent... Bu medya gücüyle dünyanın her noktasında algı operasyonları yapan Ä°ngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, tekrar ataÄŸa kalktı. Prens Charles'ın Çanakkale ziyaretinden önce Türkiye ve CumhurbaÅŸkanı aleyhindeki yazılara ara veren Ä°ngiliz medyası, 1 Mayıs'da teröristlerin provokasyonlarınımanÅŸetlerine taşıdı. 'Sözde objektif' haber yapan Ä°ngiliz medyası, günlerdir ABD Baltimore'da baÅŸlayan ve 50 eyaletin üzerine çıkan protesto gösterilerini ve yüzlerce gözaltına alınanlarla yaralıları görmezden geldi.

GÖRMEDÄ°M, DUYMADIM, BÄ°LMÄ°YORUM

Sadece ABD'de olanları mı görmezden geldi? Elbette hayır. Milano, Tel Aviv, Paris, Melbourne, Montreal'deki ÅŸiddetli gösterileri ve polisin orantısız gücünü de görmezden geldi. Çünkü Elizabeth, Türkiye dışındaki gösterilere '3 maymun' görevi vermiÅŸti. Ä°ngiliz medyası da, 'görev' icabı, bu kentlerde yaÅŸanan olaylar ve gözaltılara, "Görmedim', "Duymadım", "Bilmiyorum", yorumunu yaptı. Ä°ngiltere'de piÅŸer, elbette Hürriyet'e, Posta'ya, Kanal D'ye, FOX'a, Cumhuriyet'e, Zaman'a, Samanyolu'na ve Sözcü'ye de düÅŸer. Onlarda üst aklın kararını yerine getirdi ve dünyadaki gösterilere '3 maymun'u oynadı, ardından 'Türkiye yanıyor' algısı oluÅŸturmaya kalktı.

22 ÜLKEYÄ° Ä°ÅžGAL ETMEDÄ°LER

The Independent, Ä°ngiltere'nin utanç haberini okuyucularına, 'zafer' olarak duyurdu... Gazetenin istatistikler ve haritayla birlikte verdiÄŸi habere göre Ä°ngiliz Ä°mparatorluÄŸu'nun bu zamana kadar hiç iÅŸgal etmediÄŸi 22 ülkenin olduÄŸunu yazdı. Andora, Belarus, Bolivya, Burundi, Çad, Kongo, Kırgızistan, Lüksemburg, Mali, Monaco, Ä°sveç, ve Vatikan bunlardan bazıları...

NEREDESÄ°N HÜRRÄ°YET?

Ä°srail'le aynı günlerde kurulan Hürriyet gazetesi, ABD BaÅŸkanı Obama'nın göstericilere, 'eÅŸkıya' tanımlamasına destek verdi. Hürriyet için de sokaÄŸa çıkan siyahiler 'eÅŸkıya'ydı belki. Hatta dünyanın her yerinde gösteri yapanlar Hürriyet için 'eÅŸkıya' olabilirdi. Dünya yanarken, Hürriyet de '3 maymun'u oynadı. Ancak konu Türkiye olunca, ErdoÄŸan'a karşı sokaÄŸa çıkanlar bir anda, ''masum ve kahraman göstericiler" oluyordu. CHP Milletvekili Aykut ErdoÄŸdu'nun polis aracına yumruk atmasını haber içinde gizleyen Hürriyet, vekilin uydurma sözlerini öne çıkardı: Üzerimize araba sürüyorlar...

(Takvim)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.