Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Biz dine karşı değiliz

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'Biz dine karşı değiliz, senin dini alet etmene karşıyız' dedi...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, "Dini yaymak dini anlatmak deÄŸil amaçları, halkı baskı altında tutmak. Allah'la dinle kitapla dinle inançla halkı teslim almak. Diyanetin temel görevi budur. Biz bu nedenle diyoruz ki 'böyle bir kurumu kaldıracağız, inanç hizmetleri baÅŸkanlığı kuracağız" dedi.

DemirtaÅŸ, Fransa'nın baÅŸkenti Paris'te düzenlenen HDP mitingindeki konuÅŸmasında, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığını kaldırmak isterken dine karşı bir duruÅŸ sergilemediklerini söyledi. DemirtaÅŸ, "Biz dine karşı deÄŸiliz, senin dini alet etmene karşıyız. Çocuklarımıza din eÄŸitimi de vermek istiyoruz. Ama zorunlu tek bir mezhebin dinini herkese anlatamazsın" diye konuÅŸtu.

DemirtaÅŸ, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı yerine geçen bir kurum oluÅŸturacaklarını belirterek, "Dini yaymak dini anlatmak deÄŸil amaçları, halkı baskı altında tutmak Allah'la dinle kitapla dinle inançla halkı teslim almak. Diyanetin temel görevi budur. Biz bu nedenle diyoruz ki 'böyle bir kurumu kaldıracağız, inanç hizmetleri baÅŸkanlığı kuracağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de gerçek bir demokrasi inÅŸa etmenin tek yolunun HDP olduÄŸunu öne süren DemirtaÅŸ, partinin seçim programlarını ve eylemlerini bütün dünyanın takdir ettiÄŸini savundu. DemirtaÅŸkonuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

"Herkes artık yüreÄŸinden hissediyor ki halklararası, kimliklerarası, inançlararası, OrtadoÄŸu genelindeki barbarlık, vahÅŸet ortamında bütün ezilenler arası birliÄŸi saÄŸlamış tek parti biziz. OrtadoÄŸu'daki vahÅŸet ve gözyaşının içerisinde bir umut olarak, bir heyecan olarak geleceÄŸe dair halkların tek kurtuluÅŸ umudu olarak HDP yükseliyor."

DemirtaÅŸ, Avrupa'da Türk vatandaÅŸlarının emeÄŸine sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.