Sosyal Medya

Güncel

Kapıkule'yi kilitleyen rüşvet operasyonu

Kapıkule Sınır Kapısı'nın Bulgaristan tarafında yapılan rüşvet operasyonu sınırda TIR kuyruklarına neden oldu. Kapıkule'de 15 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu



Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda düzenlenen rüÅŸvet operasyonunda 35 gümrük çalışanının göz altına alması üzerine, personelin azalması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda 15 kilometre TIR kuyruÄŸu oluÅŸtu.

Türkiye’nin çeÅŸitli illerinden yükledikleri ihraç ürünlerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısına gelen TIR’lar 15 kilometre kuyruk oluÅŸturdu. Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki yetkililer Türk tarafında her hangi bir sorun olmadığını, kuyruÄŸun Bulgaristan'ın Kapitan Andeevo Sınır Kapısı'nda görevli personelden 35'inin rüÅŸvet operasyonu kapsamında gözaltına alınmasından kaynaklandığını söyledi.

Ä°stanbul’dan yüklediÄŸi ihraç yükünü Almanya’ya götürmek için yola çıktığını ve 3 gün önce Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruÄŸa girdiÄŸini belirten TIR ÅŸoförü 40 yaşındaki Namık Kemal, kuyrukta uykusuz aç susuz beklemekten bıktıklarını söyledi.

Bulgaristan’da bulunan tüm sınır kapılarından geçerken yıllardır rüÅŸvet verdiklerini, buna alıştıklarını anlatan 14 yıllık TIR ÅŸoförü Namık Kemal konuÅŸmasında ÅŸöyle devam etti:

"RüÅŸveti sadece Bulgaristan’da deÄŸil Sırbistan, Romanya ve Almanya’ya kadar geçtiÄŸimiz her kapıda veriyoruz. Sınır kapılarındaki memurlar Türkleri görünce standart rüÅŸvetini alıyor. Bu bazı kapılarda 10 bazılarında 20 euro olarak deÄŸiÅŸiyor. Biz Türk TIR ÅŸoförleri verdiÄŸimiz rüÅŸvetle Avrupa’yı besliyoruz. RüÅŸvet vermekten bıktık ama vermeden geçemiyoruz."

PerÅŸembe günü Ä°stanbul’dan yola çıkıp akÅŸam Kapıkule Sınır Kapısı’nda Polanya’ya gitmek için 10 kilometreden kuyruÄŸa girdiÄŸini anlatan Güler Özen de, "Kuyrukta bekliyoruz. Her yerimiz boÅŸ araziler tarlalarla çevrili. Aç susuz buralarda bekliyoruz. Yemek yiyebileceÄŸimiz bir lokanta, tuvaletimizi yapacağımız bir tesis yok. Kuyruk ilerleyip sıramız geçmemesi için uyumuyoruz. PeriÅŸanız, buna bir çare bulunması gerekir" dedi.

Yetkililer Bulgaristan tarafından Türkiye’ye giriÅŸ yapmak isteyen TIR’ların da uzun kuyruklar oluÅŸturduÄŸu bilgisini verdi.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.