Sosyal Medya

Güncel

KeÅŸmirli lider Geylani 'direniÅŸe devam' dedi

Keşmirli direniş liderlerinden Seyyid Ali Geylani yedi yıl aradan sonra Keşmir'de düzenlenen büyük bir mitinge katılarak, onbinlerce Müslüman'a direnişe devam sinyali verdi



KeÅŸmir'in önde gelen direniÅŸ liderlerinden Seyid Ali Geylani, dün KeÅŸmir'in Tral ÅŸehrinde 7 yıllık bir aradan sonra ilk kez bir mitinge katıldı. Seksen yaşını geçmiÅŸ olan lider için düzenlenen hoÅŸ geldiniz mitinginde Pakistan bayrakları sallanırken, Geylani de mitingde KeÅŸmir hükümetine sert eleÅŸtiriler yöneltti, direniÅŸe devam dedi.

Tral'de düzenlenen mitingte onbinlerce kiÅŸi Geylani'yi dinlemek için Cuma namazı sonrası toplandı. Mitingde Geylani'nin sözü, sık sık özgürlük sloganlarıyla kesildi

GÜVENLÄ° BÖLGELERDE HÄ°NDÄ°STAN ORDUSU; RÄ°SKLÄ° YERLERDE KEÅžMÄ°RLÄ°LER VAR

Geylani, KeÅŸmir'in Hindistan yanlısı hükümetini eleÅŸtirirken, 2014 yılının Eylül ayında yaÅŸanan büyük sel felaketi sonrasında Hindistan ordusu askerlerinin bölgenin yüksek yerlerini iÅŸgal ettiÄŸini, halkın ise selin açtığı kanallara inÅŸa edilen evlerde bırakıldığını söyledi.

KEÅžMÄ°R'Ä° BOLLYWOOD'A PEÅžKEÅž ÇEKECEKLER

KeÅŸmir'de ÅŸu anda gündemde olan bir baÅŸka konu ise, Hindistan film sektörünün ülkeye çaÄŸrılması. KeÅŸmir BaÅŸbakanı Mufti Muhammed, Bollywood yapımcılarına çaÄŸrıda bulunarak, KeÅŸmir'e gelmeleri ve filmlerini burada yapmalarını istemiÅŸti.

Geylani mitingde, KeÅŸmir hükümetini Hindistan'a yaranma ve ahlaksızlığı yaymaya çalıştığını belirterek, halkın bunun karşısında durmasını istedi.

KeÅŸmirli direniÅŸ liderleri, koalisyon kurma çalışmalarından önce yaptıkları açıklamalarda seçimden birinci çıkan Müslümanların partisinin yine diÄŸer Müslümanlarla koalisyon kurması çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu. Ancak seçimden galip çıkan Halkın Demokratik Partisi (PDP) Hindistan'da iktidarda olan Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP) ile koalisyona gitmiÅŸ ve tepki çekmiÅŸti. 

HÄ°NDÄ°STAN ASKERÄ°NÄ°N ÖLDÜRDÜÄžÜ KEÅžMÄ°RLÄ° GENÇLERÄ°N AÄ°LESÄ°NÄ° ZÄ°YARET ETTÄ°

Geylani geçtiÄŸimiz haftalarda meydana gelen gösterilerde Hindistan askerleri tarafından öldürülen gençlerin ailelerini ziyaret etti ve ailelere maddi yardımda bulundu.

Pakistan'ın en kuzey noktasında Himalaya daÄŸlarının eteklerinde bulunan KeÅŸmir Özerk Yönetimi olarak adlandırılan bölgede nüfusun büyük bölümünü Müslümanlar oluÅŸturuyor. KeÅŸmir'de ayrıca Türk asıllı Müslüman bir nüfus da yaşıyor. DaÄŸlık ve zorlu hayat alanlarında yaÅŸayan ve ''Türki'', ''Osmani'' gibi soyadları taşıyan Türk asıllı KeÅŸmirliler'in 10'uncu ve 15'inci yüzyıllarda Orta Asya'dan göç edip Himalaya daÄŸlarının eteklerine yerleÅŸtiÄŸi sanılıyor. Sarp ve karlı daÄŸlarıyla tanınan Pakistan'ın problemli bölgesi KeÅŸmir'i vatan edinen Türkler'in bir kısmı da Hindistan'ın iÅŸgalindeki Cammu-KeÅŸmir bölgesinde yaşıyor.

Tıpkı Filistin gibi iÅŸgal altında olan KeÅŸmir’de; Müslümanlar, 64 yıldır Hint iÅŸgali altında akla gelebilecek her türlü iÅŸkence ve katliamlara maruz kalıyor.

 

Kaynak : Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.