Sosyal Medya

Güncel

Enerji Bakanı Yıldız: Soma ve Ermenek, benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma ve Ermenek'teki maden faciaları için "Benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir. Bunlar tabii afetlerden değil, kusurlardan oldu" dedi.



Kayseri'de gazeticelerle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlığı döneminde en baÅŸarısız olduÄŸu konunun Soma ve Ermenek'teki maden faciaları olduÄŸunu söyleyerek, "Bu, benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir" dedi.

Yıldız'a bakanlıkta 6 yılını doldurduÄŸu hatırlatılarak en baÅŸarılı ve baÅŸarısız olduÄŸu konular sorulunca bu cevabı verdi. Bakan Yıldız, "Åžu veya bu nedenle davalar devam ettiÄŸi için fazlaca bir ÅŸey söyleyemem ama bunlar tabii afetlerden deÄŸil, kusurlardan oldu. En kötü iÅŸlerimiz bunlar oldu. Ancak 2 nükleer santralin AK Parti döneminde ülkemize kazandırılması ve TANAP projesinin kazandırılmasıdır. Irak'taki çalışmalarımız da böyledir" diye de ekledi.

13 Mayıs 2014’te Alp Gürkan’ın sahibi olduÄŸu Soma Holding’e baÄŸlı Soma Kömür Ä°ÅŸletmeleri Anonim Åžirketi’nde akÅŸam saatlerinde yangın çıkmış, 301 iÅŸçi hayatını kaybederken 162 kiÅŸi de yaralanmıştı. Karaman'ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim'de meydana gelen maden faciası ise 18 iÅŸçinin ölümüne neden olmuÅŸtu.

"Beyaz Saray'da da kesiliyor"

7 Haziran genel seçimleri yaklaşırken çok tartışılan konulardan biri de elektrik kesintileri. Elektrik kesintilerinin Beyaz Saray'da bile olduÄŸunu söyleyen Bakan Yıldız; Almanya'da, Fransa'da, Ä°ngiltere'de, Amerika ve Rusya'da da elektriklerin kesildiÄŸini ve medyada bu kadar uzun süreli yayın yapılmadığını belirtti. Yıldız, "Bunlar olabilir ama seçim güvenliÄŸiyle ilgili 35 bin sandıktan hiçbirinde, 'oyumu elektrik kesildiÄŸi için sayamadım' diye tutanak tutulmadı. Hiç kimse baÅŸka bir ÅŸeyin arkasına sığınmayacak" dedi.

"2-3 puan arttı"

Taner Yıldız, ÅŸu ana kadar yapılan anketlerde AK Parti'nin oylarının 2-3 puan arttığını belirterek koalisyon ihtimalini görmediÄŸini söyledi ve "HDP'nin yaptığı ÅŸirinlik oylarını artırmayacak. PKK'nın son 30 yılda yaptıklarını vatandaşımız hiçbir zaman unutmadı. AK Parti tek başına iktidara gelerek hedeflerine ilerleyecektir. AK Parti, son derece rahat bir ÅŸekilde yüzde 48 bandını aÅŸacaktır" ifadelerini kullandı.

HDP barajı aşamayacak

CNN TÜRK'e konuÅŸan HDP Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, seçimde yüzde 10 barajını aÅŸamazlarsa "sivil itaatsizlik" yolunu seçeceklerini söylemiÅŸti. Yıldız bunun üzerine ÅŸöyle konuÅŸtu:

"HDP'nin barajı aÅŸabileceÄŸini düÅŸünmüyorum. Bir kısım yakın görünmelerle, Türkiye'nin tamamını kucaklayamadığını göreceÄŸiz. Bunu vatandaşımız yakından biliyor. HDP'nin yüzde 8-8,5 bandını aÅŸamayacağını düÅŸünüyorum. Sayın DemirtaÅŸ sivil itaatsizlikten bahsediyor. Böyle bir diplomatik cümlenin arkasına sığınmak kendisine yakışmıyor. Açıkça söyleyin, 'Ben isyan çıkarmak istiyorum' desin. Sivil itaatsizlik ne demektir? Bunu açıklasınlar."

Bakan Taner Yıldız ayrıca Türkmenistan ziyaretiyle ilgili de gazetecilere bilgi verdi. Yıldız, "Türkmenistan doÄŸalgazının Türkiye üzerinden aktarılması konusunda görüÅŸmeler oldu. Hazar geçiÅŸli, gerek TANAP'a katılarak, gerekse ikinci bir güzergâhla önemli bir miktarı yani 30 milyar metreküplük doÄŸalgazı Türkiye üzerinden taşıma stratejisi üzerinde duruldu ve inÅŸallah bu stratejiyi hayata geçireceÄŸiz. DoÄŸalgaz ve enerji kaynakları konusunda Türkiye için tedarikçi ülke sayısını artırmak istiyoruz" dedi.

 

Kaynak : DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.