Sosyal Medya

Güncel

Burhan Kuzu'dan Cemaat itirafı!

Burhan Kuzu, Cemaatin Abant Platformu toplantılarını hatırlatarak 'Örgütle çalışmışız' dedi.



TBMM Anayasa Komisyonu BaÅŸkanıBurhan Kuzu, cemaate yakınlığıyla bilinen Abant Platformu toplantılarına katıldığı dönemleri hatırlattı.

Abant'ta Vuslat Platformu'nun sempozyumuna katılan TBMM Anayasa Komisyonu BaÅŸkanı Burhan Kuzu, cemaate yakınlığıyla bilinen Abant Platformu toplantılarına katıldığı dönemleri hatırlatarak, "Yan salonlarda biz yıllarca Abant Platformu yaptık. Biz iyi niyetle yaptık. Günahıyla sevabıyla biz buradayız. Biz maalesef örgütle çalışmışız. Bugün aklımızı donduran, beynimizi alabora eden bir faaliyetle iç içeler. Bu bizi derinden üzüyor" dedi.

"ÖRGÜTLE ÇALIÅžMIÅžIZ"

Uluslararası Vuslat DerneÄŸi tarafından Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de düzenlenen Vuslat Platformu 'Ufuktaki Yeni Türkiye' baÅŸlığıyla toplandı. Üç gün sürecek sempozyumun açılışına Bolu Valisi Aydın BaruÅŸ, Bolu Belediye BaÅŸkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye BaÅŸkanı Mehmet KeleÅŸ, TBMM Anayasa Komisyonu BaÅŸkanı Burhan Kuzu, Ak Parti Grup BaÅŸkan Vekili Eyüp Fatsa ile Uluslararası Vuslat DerneÄŸi BaÅŸkanı Hamza Cebeci'nin yanı sıra yazarlar ve akademisyenler katıldı. Ä°stanbul Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof.Dr. Mahmut Ak'da sempozyuma katılarak protokol sıralarında Burhan Kuzu'nun yanında oturdu. Yaklaşık 300 kiÅŸinin katıldığı sempozyum Dünya Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Åžampiyonu Selman OkumuÅŸ'un Kuran tilaveti ile baÅŸladı.

Sempozyuma katılanlara teÅŸekkür eden BaÅŸkan Hamza Cebeci, "Bu salonda biliyorum ki ve inanıyorum ki Türkiye'nin son elli yılını canlı olarak dinleyen insanlar var. Bende acizane bunlardan biriyim. Türkiye'nin 50 yılına ÅŸahidim. 50 yılına da cephelerde savaÅŸmış büyüklerimizden bizatihi ben dinledim. Daha öncesiyle ilgili bizi kandırabilirler ama son yüzyıla içinde bulunduÄŸumuz ÅŸu hali ve ahvali görünce biz bu noktalara nasıl gelmiÅŸiz diyoruz" dedi.

'ABANT PLATFORMU' ELEÅžTÄ°RÄ°SÄ°

Sempozyumda katılımcılara seslenen Burhan Kuzu, cemaate yakınlığıyla bilinen Abant Platformu toplantılarını hatırlatarak, "Vuslat DerneÄŸimizin bu faaliyetini çok önemsiyorum. Tabi bu Abant'ta olunca bana baÅŸka ÅŸeyler çaÄŸrıştırdı. Yan salonlarda biz yıllarca Abant Platformu yaptık. Biz iyi niyetle yaptık. Günahıyla sevabıyla biz buradayız. Biz maalesef örgütle çalışmışız. Bugün aklımızı donduran beynimizi alabora eden bir faaliyetle iç içeler. Bu bizi derinden uzüyor. Sene 1997, Çevik Bir söz sahibi. Hükümüte dayatılmış malum maddeler. Her tarafta bir yasak. 10 milyon insanı öldürsek ne olur diyen bi tablo Türkiye'de. Biz o ÅŸartlarda buralarda toplandık. Biz Çevik Bir buraya kelepçelerle geliyor diye ÅŸakalaşıyorduk. Kıyamet kopuyordu burada. O platformdan o günün ÅŸartlarında çok güzel ÅŸeylerde çıktı. Laiklik, din devlet iliÅŸkisi gibi hakikaten en zor konuları burada konuya aldık. Buralarda kimlerle uÄŸraÅŸtık. Dolayisiyla o günlerden bu günlere geldik. Ama inÅŸallah o ekip içerisinde iyi niyetli arkadaÅŸlarımızı bir kez daha uyarıyorum; Yanlış yol, Saidi Nursi hazretleri gibi büyük bir zat'ın adını kirletmeyin. Yol yakınken o gidiÅŸin doÄŸru olmadığını görün. Ortada hakikaten bir örgüt var. Başı nerde öteki tarafı nerede çok bilemem. Bu devletin arÅŸivlerinde bunlar mutlaka olacaktır. Çok yazık. 28 Åžubat sürecinde böylesine sıkıntı çekmiÅŸiz, hepimiz çektik. Benim 12 sene profesörlüÄŸüm verilmedi, 10 sene derse sokulmadım. Neydi suçumuz Recep Tayyip ErdoÄŸan'a yapılan zulme karşı çık, televizyonlarda baÅŸörtüsü yasağına karşı çık. Suçumuz bu" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.