Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Git Yenikapı'da yap, orası müsait

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel ihanet çetesi, bölücü örgütle el ele vermiş yeni planlar peşinde koşuyor" dedi.



Gezi kalkışması sırasında protesto eden kiÅŸilere "eylemci" diyen ancak kendi ülkesinde eylem yapanlara "anarÅŸist" diyen Amerika basınını eleÅŸtiren CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸanÅŸunları söyledi;

"2013 baharından beri çok ibret verici manzaralar yaÅŸadık. Gezi olaylarıyla baÅŸlayan süreçte bir takım ülkeler Türkiye'yi sürekli eleÅŸtirdi. Gezi olayları sırasında canlı yayın yaparak Türkiye'yi karalayanların diÄŸer ülkelerdeki olaylar karşısında üç maymunu oynadıklarına ÅŸahit oluyoruz.

Ferguson, Baltimore'dakiler insan deÄŸil mi? Göstericilere orantısız ÅŸiddet uygulandığı konusunda herhangi bir eleÅŸtiri duymadım. Niçin? Çünkü bunların derdi demokrasi deÄŸil. Ä°dam kararları var Mısır'da. Ses var mı Batı'da. Soruyorum neden sesiniz çıkmıyor? Onlarla aynı masada oturmadığım zaman da neden oturmuyorsunuz diyorsunuz."

'TAKSÄ°M MÄ°TÄ°NG Ä°ÇÄ°N UYGUN BÄ°R ALAN DEĞİL'

Taksim Meydanı'ndaki 1977'deki acı olayla ilgili hassasiyeti biliyoruz ve saygı duyuyoruz. Bu yüzden sınırlı sayıda kiÅŸinin gidip anmasını yapmakta bir sakınca yok. Ama her yıl 1 Mayıs'ta yaÅŸanan ısrara art niyetli bulduÄŸumu belirtmek istiyorum.
Taksim Meydanı, miting yapmaya uygun bir yer deÄŸil. Taksim'de miting yapmak demek tüm Ä°stanbul'u felç etmek demek. Bir de güvenlik sorunu var. Orası hareket merkezi.

'GÄ°T YENÄ°KAPI'DA YAP ORASI MÜSAÄ°T'

Git Yenikapı'da yap, orası müsait. Kendine güveniyorsan gidip orada yapabilirsin. Karadan, denizden ulaşıp yapabilirsin. Ä°stanbul'daki arkadaÅŸlarıma söyledim "8 deÄŸil 18 yer yapın" dedim, miting alanı yapın dedim.
"EÄŸlence yapılır, festival yapılır oralarda" dedim. Åžimdi öyle ÅŸeyler oluyor ki zaman zaman görüyorsunuz. Her mitingde Kadıköy'de cam çerçeve esnafın her ÅŸeyi gidiyor.

'BUNUN ADI ANMA DEĞİL KAOS ÇIKARMA'

1 Mayıs'ı devlet olarak resmi gün belirlemiÅŸ ve tatil ilan etmiÅŸiz. Sendikaların çiçek koymasına bir ÅŸey demiyoruz. Çelenk koyup ayrıldılar. Herkes Taksim'e kilitleniyor. Ä°lla oraya on binlerce gidip "Taksim'de toplanacağız" derseniz bunun adı anma olmaz, bunun adı kaos çıkarma olur. Bunda asla iyi niyet görmeyiz, görmüyoruz da…

'1 MAYIS'I KÄ°MSEYE KAPALI TUTMUYORUZ'

Bir de bu kalabalığı arasına terör örgütleri sızıyor. Demir bilyeler, sapanlar, Molotoflar çantalarla yakalandılar, emniyet müdüründen bilgi aldım. Birilerinin keyif, birilerini kendini tatmini için kimsenin hakkını çiÄŸnetmeyiz.

Siyasi, partilerimiz mitinglerinizi nasıl miting alanlarında yapıyorsa sendikalardan da bunu eklemek hakkımızdır. 1 Mayıs'ı kimseye kapalı tutmuyoruz, açık tutmak için çalışıyoruz.

'HAK ARAMA MÜCADELENÄ°ZÄ° DESTEKLÄ°YORUM'

Bazı ÅŸeyler kanun zoruyla deÄŸil kalple, gönülle, Allah muhabbetiyle olur. Hiç kimsenin baÅŸkasının hakkına göz dikmesi düÅŸünülemez. Rabbim "Karşıma kul hakkıyla gelme" diyor. Çok zengin olabilirsin ama kul hakkın varsa yandın.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bu anlamda deÄŸerlendirmemiz lazım. Bu süreci destekleyeceÄŸimi, iÅŸçilerimizle sonuna kadar kol kola yürüyeceÄŸimizi söylüyorum. Ä°ÅŸçilerimiz benim için kutsaldır. Hak arama mücadelenizi de destekliyorum.

Hakkımızı sonuna kadar arayacağız ama ÅŸiddete vandallığa yer vermeyeceÄŸiz. Ä°nsan ekmek yediÄŸi tezgahı parçalamaz. Milletinin istikbaline ihanet etmiÅŸ demektir bunu yapan.

'ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR'

2013 baharından beri çok ibret verici manzaralar yaÅŸadık. Gezi olaylarıyla baÅŸlayan süreçte bir takım ülkeler Türkiye'yi sürekli eleÅŸtirdi. Gezi olayları sırasında canlı yayın yaparak Türkiye'yi karalayanların diÄŸer ülkelerdeki olaylar karşısında üç maymunu oynadıklarına ÅŸahit oluyoruz.

NEDEN SESÄ°NÄ°Z ÇIKMIYOR?

Ferguson, Baltimore'dakiler insan deÄŸil mi? Göstericilere orantısız ÅŸiddet uygulandığı konusunda herhangi bir eleÅŸtiri duymadım. Niçin? Çünkü bunların derdi demokrasi deÄŸil. Ä°dam kararları var Mısır'da. Ses var mı Batı'da. Soruyorum neden sesiniz çıkmıyor? Onlarla aynı masada oturmadığım zaman da neden oturmuyorsunuz diyorsunuz.

'ASGARÄ° ÜCRET AÇIK ARTIRMAYA ÇIKTI'

- Bugünlerde bakıyoruz asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı. Bir tanesi 1.500 diyor, öteki 1.800 diyor, bir baÅŸkası 5.000 diyor... Bunlar asgari ücretin ne olduÄŸunun farkında deÄŸil. Asgari ücret nedir?... Diyelim devlet 1.000 lira dedi. 1.000 liranın altında hiçbir iÅŸveren iÅŸçisine ücret veremez ama bunun ucu açıktır. Hem en az bin lira vereceksin sosyal güvencelerini de bunun üzerinden teminat altına alacaksın. Ä°ÅŸte bazılar desteksiz atıyor.

Ülkemizin milli geliri 800 milyar dolara çıktı.

15-16 büyükÅŸehrimizde ÅŸehir hastaneleri kuruyoruz.

Ambulansımızın olmadığı günler vardı ÅŸimdi jet ambulansımız var.

79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre yol yapıldı 12 senede 17 bin kilometre bölünmüÅŸ yol yapıldı.

Hakkari'ye havalimanı yapacağız çalışanlar tehdit ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.