Sosyal Medya

Coğrafyamız

Husi saldırısında 4 Suud askeri öldü

Suudi Arabistan, Yemen sınırındaki saldırıda 3 askerinin öldüğünü açıkladı. Cazan'da da 1 asker atılan roket sonucu öldü.



Savunma Bakanlığı, yaÅŸanan çatışmalarda onlarca Husi silahlısının öldüÄŸünü belirterek ÅŸu açıklamayı yaptı: ‘Kara Kuvvetleri bugün Husi milislerin ve onlara destek veren yasallığa karşı çıkan grupların güney sınırımızdaki Necran’da düzenlediÄŸi bir saldırıyı püskürttü.’ Bakanlık, Suudi Arabistan askerlerinin Husileri püskürtmesini kaliteli bir operasyon olarak niteledi.

Cazan’da da bir asker öldü

Bu saldırıdan önce Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Cazan'a atılan roket sonucu sınır muhafızlarından bir kiÅŸinin öldüÄŸü bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mansur Türki'ye dayandırdığı haberde, Cazan bölgesinde yer alan Celah merkezinde sınır muhafızlarına baÄŸlı devriyeyi hedef alan saldırıda 1 askerin hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

Türki, olaya iliÅŸkin daha fazla bilgi vermedi.

Ülkedeki Husilerin ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı baÅŸlatmıştı. Yemen'de CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çaÄŸrısı üzerine baÅŸlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiÄŸi açıklanmış ve koalisyon güçlerinin sözcüsü TuÄŸgeneral Ahmed Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda DönüÅŸ" operasyonunun baÅŸladığını söylemiÅŸti.

Kaynak: Al jazeera, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.