Sosyal Medya

Güncel

Yemen'den korkutan haber geldi

Dünya Gıda Programı (WFP), Yemen'de gıda yardımlarının yakıt sıkıntısı nedeniyle yapılamadığını ve durma noktasına geldiğini belirtti.



BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamada örgüt, çatışmaların devam ettiÄŸi Yemen'de tüm taraflara, ihtiyaç duyulan yakıtın saÄŸlanıp gıda yardımlarına devam edilebilmesi için çatışmalara ara verilmesi çaÄŸrısında bulundu.

Yakıt sıkıntısının gıda dağıtımını tamamen durma noktasına getirdiÄŸi ifade edilen açıklamada, WFP'nin Yemen Temsilcisi Purnima Kashyap da "Ülke nüfusunun yarısı açlık tehdidi altında ve birçok aile bir sonraki öÄŸünün nereden geleceÄŸini bekliyor" dedi.

Örgütün bu hafta başında Yemen'in batısındaki Hudeyde kentinde yakıtının bittiÄŸi ve gıda yardımına devam edemediÄŸi belirtilen açıklamada, diÄŸer kentlerde de yakıtlarının tükenmek üzere olduÄŸu ve gıda dağıtımlarına devam edebilmeleri için 200 bin litreden fazla yakıta ihtiyaç duydukları ifade edildi.

Ülkedeki Husilerin ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı baÅŸlatmıştı. Yemen'de CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çaÄŸrısı üzerine baÅŸlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiÄŸi açıklanmış ve koalisyon güçlerinin sözcüsü TuÄŸgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda DönüÅŸ" operasyonunun baÅŸladığını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.