Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş çark etti!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Taksim Meydanı'nı Kabe'ye benzettiği skandal sözleri için, 'Ben Taksim işçinin Kabe'sidir' demedim dedi.



DemirtaÅŸ, iÅŸçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü "bayram tadında" kutlamak istediÄŸini ve Taksim Meydanı'nın da bunun sembolü olduÄŸunu aktardı.


Bu konuda bazı açıklamalarda bulunduÄŸunu anımsatan DemirtaÅŸ, ÅŸunları anlattı:

"Ben, Taksim iÅŸçinin Kabe'sidir' demedim. Mekanlar bazı ÅŸeylerle doÄŸrudan baÄŸlantılıdır. Siz bir Müslüman'a, 'BaÅŸka yerde hacı ol' diyemezsiniz. Onun Kabe'ye gitmesi lazım. Taksim'de anma yapılacaksa, Kazancı YokuÅŸu'nda, iÅŸçilerin öldürüldüÄŸü yerde yapılması lazım' dedim. Bugün, 'DemirtaÅŸ, Taksim bizim Kabemiz'dir demiÅŸ' dediler. BaÅŸbakan mitingde aynen, 'Ey DemirtaÅŸ. Senin inancın nedir bilmeyiz ama biz Kabe'ye ÅŸirk koÅŸulmasına izin vermeyiz' demiÅŸ. Ä°nancımızı sorgulama yetkisi bir BaÅŸbakanda deÄŸil. DavutoÄŸlu, Müslümanlığımı, inancımı, imanımı sorgulama yetkisi ve haddi sende deÄŸildir."


DemirtaÅŸ, Diyarbakır'dan müftü bir aday gösterdiklerini anımsatarak hem müftü hem de sosyalist adayları olduÄŸunu dile getirdi.

Ä°ÅŸçinin yanında olduklarını ifade eden DemirtaÅŸ, "Taksim'in emekçilere açılması gerektiÄŸini bir daha ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.