Sosyal Medya

Dünya

Faşist Alman Nazileri'nden camiye çirkin saldırı

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Hannover yakınlarındaki Salzgitter kentinde bir caminin duvarı ve camlarına kırmızı boyayla gamalı haç çizildi.



Almanya'da camilere yönelik artan saldırıları Nazi zihniyetli Merkel yönetimi seyretmeye devam ediyır. Özellikle son aylardaki artış baÅŸta Türkiyeliler olmak üzere tüm Müslümanlarda endiÅŸe yaratmaya baÅŸladı. Almanya'daki cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. AÅŸağı Saksonya Eyaleti'ne baÄŸlı Salzgitter kentindeÄ°slam Toplumu Milli GörüÅŸ TeÅŸkilatı'na (Ä°GMG) Salzgitter Camisi'ne kimliÄŸi belirsiz kiÅŸi veya kiÅŸilerce çirkin saldırı yapıldı. KimliÄŸi belirsiz saldırganlar camii duvarı ve camlarına kırmızı boyayla Nazilerin simgesi olan gamalı haç çizdi. Bu saldırı kentte yaÅŸayan Müslümanları hem üzdü hem de tedirgin etti.

TEPKÄ° YAÄžDI

Salzgitter Camii'ne yapılan saldırıya kentte yaÅŸayan Türkiyeliler ve siyasiler tepki gösterip kınadı. AÅŸağı Saksonya Eyaleti YeÅŸiller Milletvekili Belit Onay, saldırıdan sonra hemen cami yönetimini ziyaret ederek “Yalnız deÄŸilsiniz, yanınızdayız“ mesajı verdi. Saldırıyı kınayan Onay, "Bu ırkçı saldırılar ne yazık ki son zamanlarda artış gösteriyor. Özellikle Ä°slam ve Müslümanlar üzerinden yapılan polemikler nefreti körüklüyor. Salzgitter halkına ve cemaate geçmiÅŸ olsun dileklerimizi iletmeye ve yalnız olmadıklarını göstermek için buraya geldik" dedi.

MECLÄ°S'E ÖNERGE

Camilere yönelik saldırıların endiÅŸe verici boyutta arttığını, bunun önüne geçmek için siyasilerin bu konuya ağırlık vermesi gerektiÄŸini belirten Onay,”Cami saldırılarıyla daha iyi mücadele edebilmek üzere meclise geniÅŸ bir önerge sundum. Almanya'nın geleceÄŸi ve toplum huzuru açısından siyasetin buna artık ağırlık vermesi gerekiyor“ dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.