Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye'den Yukarı Karabağ seçimlerine tepki

Türkiye, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ'da 3 Mayıs'ta yapılacak seçimleri gayrimeşru olarak nitelendirdi



Türkiye, Ermeni iÅŸgali altındaki Yukarı KarabaÄŸ'da 3 Mayıs'ta yapılacak "meclis” seçimlerinin gayrimeÅŸru olduÄŸunu vurgulayarak Azerbaycan’ın egemenliÄŸinin ve toprak bütünlüÄŸünün yeni bir ihlalini teÅŸkil edecek bu eylemi kınadı.

DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 20 yılı aÅŸkın bir süredir Ermenistan’ın iÅŸgali altında bulunan Yukarı KarabaÄŸ bölgesinde 3 Mayıs 2015 tarihinde "meclis” seçimlerinin düzenleneceÄŸinin öÄŸrenildiÄŸi belirtildi. 

Uluslararası hukuk ilkelerinin, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ve AGÄ°T ilkelerinin açık ihlali niteliÄŸindeki bu seçimlerin, Yukarı KarabaÄŸ ihtilafını barışçı yollardan kalıcı çözüme kavuÅŸturmaya yönelik çabalara zarar verecek bir giriÅŸim olduÄŸu vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Azerbaycan’ın egemenliÄŸinin ve toprak bütünlüÄŸünün yeni bir ihlalini teÅŸkil edecek bu eylemi kınıyor, gayrimeÅŸru addettiÄŸimiz bu seçimlerin sonuçlarını tanımıyoruz. Minsk Grubu’nun bir üyesi olarak Türkiye, Yukarı KarabaÄŸ ihtilafına adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeye devam edecektir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.