Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Efsane Komutan' Esed'den böyle silah istedi

Suriye’de 84.Tugay komutanının telefonda Esed’e yalvararak cephane yardımı istediği görüntüler ortaya çıktı.



Haber7'den Abdurrahman Koç'un haberine göre; son aylarda muhalifler karşısında ağır kayıplar veren Suriye ordusun gün geçtikçe dağılıyor. Hama kentinin Tenmiye bölgesi yakınlarında muhaliflerin operasyonu sonrası ciddi kayıplar veren 84.Tugay'ın komutanı Suheyl Hasan'ın Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esed'le yaptığı telefon görüÅŸmesi yayınlandı. Askerlerin Ziyare Köyü ve Tenmiye Bölgesi gibi önemli noktalardan çekildiÄŸini belirten Hasan, durumlarının çok kötü olduÄŸunu ifade etti ve Esed'den ‘acil' cephane göndermesini istedi.

ASKERLER SLOGAN ATTI

Suheyl Hasan'ın Esed'le telefon görüÅŸmesini gerçekleÅŸtirdiÄŸi sırada yanında bulunan yaklaşık 800 asker ‘Canımız kanımız sana feda olsun ey BeÅŸÅŸar', ‘Rusya'nın tarihi yazar, Suriye'nin komutanı BeÅŸÅŸar'sloganları attı.

Ä°nternete yüklenen bu görüntüler Esed ordusunun durumunu da gözler önüne serdi. Muhaliflerin son haftalarda ülke genelinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonlarda bine yakın Esed askeri hayatını kaybetti. Önemli kontrol noktalarının yanında cephanelerini de kaybeden birçok Tugay çaresiz bir biçimde bekliyor. Karada ağır darbe yiyen Esed ise kimyasallar da dahil elindeki tüm silahları kullanıyor.

SUHEYL HASAN KATLÄ°AM KOMUTANI

Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi daha önce 84.Tugay komutanı Suheyl Hasan'ın sivil katliamları yönettiÄŸini açıklamıştı. Varil bombasını ilk kullananlardan biri olan Hasan, gerçekleÅŸtirdiÄŸi bombardımanlarda birçok sivili katletmiÅŸti. Hasan, Hama, Ä°dlib ve Halep bölgesinde Esed'in en güvendiÄŸi komutanlarından biriydi. Hasan aynı zamanda sivilleri katleden, kadınlara tecavüz eden ‘Åžebbiha' güçlerinin başında da yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.