Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak Hükümeti: Kürtlere silah vermeyin

Irak Hükümeti, Washington’un Kürtlerle Sünnilere doğrudan silah verilmesine karşı çıktı.



Irak BaÅŸbakanı Haydar Abadi'nin ofisinden yapılan açıklamada, ABD Kongresi'ne sunulan ve IŞİD'le mücadelede Kürtlerle Sünnilere doÄŸrudan silah yardımı yapılmasını öngören yasa teklifine karşı olunduÄŸu bildirildi.

“IŞİD çeteleri ve teröristlerle mücadelede Irak'ın birliÄŸinden yana olup askeri yardımda bulunan tüm ülkelerin tavrını olumlu buluyoruz”denilen açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:
 
“Irak, diÄŸer ülkelerle kurduÄŸu diyaloÄŸun devamından yanadır. Ancak bazı çevreler ikili tavırlar içindedir. Buradan, atılacak her adımın Irak Hükümeti kanallarıyla yapılması gerektiÄŸini vurguluyoruz. Bütün etnik gruplar için IŞİD çeteleri ve teröristlerle mücadele ediyoruz.”
 
ABD Kongresi'ne sunulan tasarıya karşı çıkılan açıklamada, bunun bölgede daha fazla parçalanmaya yol açacağı belirtildi.
 
Bugün ABD Kongresi'nde Kürtlerle Sünni Araplara doÄŸrudan silah verilmesi öngörülen tasarı oylanacak.
 
ABD Devlet BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden, 2013 Haziran ayında yaptığı açıklamada Irak'ta 3 bölgenin (Kürt, Sünni ve Åžii) kurulmasının önemli bir seçenek haline geldiÄŸini ve Irak'taki sıkıntının bitmesi için bunun uygulanması gerektiÄŸini söylemiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.