Sosyal Medya

Güncel

Mazlum Der, Adana'daki İslami STK üyelerine verilen cezayı kınadı

Adana'da İslami STK'lara verin cezalara ilişkin kınama mesajı yayımlayan Mazlum Der Adana şubesi, STK üyelerine verilen cezaların 28 Şubatçı yargı mantığı ile verildiğini belirtti.



Adana'daki Ä°slami STK'lara yönelik iÅŸlenen hukuk cinayetine tepkiler gelmeye devam ediyor. Mazlum-Der Adana Åžubesi yaptığı yazılı basın açıklaması ile verilen hukuksuz kararlara tepki gösterdi.
 
Mazlum-Der Adana Åžube BaÅŸkanı Orhan GöktaÅŸ tarafından yapılan açıklamada, Sivil Toplum KuruluÅŸlarının (STK) toplumsal barışın saÄŸlanmasında büyük rol oynadığı, bu hususta da çeÅŸitli etkinlikleri düzenleme hakkına sahip olduÄŸu dile getirilerek, STK üyelerine verilen cezaların 28 Åžubatçı yargı mantığı ile verildiÄŸi belirtildi.
 
Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından STK'lara mensup kiÅŸilere verilen 115 yılı bulan cezaların, bir kez daha hukukun uygulanışındaki keyfiyetin etkilerini gündeme getirdiÄŸi kaydedildi.
 
Ä°ddianamede bahsi geçen eylemlerin TCK, TMK, AÄ°HS ve AÄ°HM kararları anlamında suç sayılmadığı belirtilen açıklamada, “Dosya hakkında hazırlanan iddianame de suç vasfı olarak nitelendirilen eylemlerin ‘yasal olarak kurulmuÅŸ STK'lar' tarafından oluÅŸturulan düÄŸün ve piknik organizasyonları, yardım faaliyetleri, konferans ve basın açıklamaları, hasta ziyaretleri, tiyatro gösterimi, futbol turnuvası, aileleri cezaevinde yatanların ziyaretine götürmek, muhtaç olan yakınlarına yardımda bulunmak eylemleri baÅŸlığı altında olduÄŸu görülmektedir. Bahsi geçen hususlar TCK, TMK, AÄ°HS VE AÄ°HM kararları anlamında suç sayılmamakla olup, bilakis korunmaktadır.” ifadelerine yer verildi.
 
STK'ların toplumsal barışın saÄŸlanmasında büyük rol oynadığının vurgulandığı açıklama, “Yasal anlamda gerekli izin alan STK mensuplarının geçekleÅŸtireceÄŸi etkinliklerin suç kabul edilebilmesi için, haklarında yapılan yargılamanın ideolojiden uzak olması ve kesin delil mahiyetindeki bulguların dosyada bulunması gerekmektedir.” ÅŸeklinde devam etti.
 
“Her STK'nın yöneldiÄŸi toplumsal barış yolu vardır. Ä°deolojik yaklaşımlar maÄŸduriyetler doÄŸurmaktadır.” ifadelerine yer verilen açıklamada, Mahkûmiyetlerine karar verilen STK mensuplarının – süresinin önemi olmaksızın- haksız yere özgürlüklerinden mahrum bırakılmasının adalete olan güveni sarstığı belirtilirken, bu karaların STK'ların faaliyetlerinin gayri yasal olarak engellenmesi anlamıda taşımakta olup, anayasal olarakda hak ihlallerine neden olmaktadır." denildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.