Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suud'dan Türkiye'ye 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı

Suudi Arabistan merkezli Al Bassam Group Üst Yöneticisi (CEO) Ziad Al Bassam, Türkiye'ye bir milyar doları bulacak gayrimenkul yatırımı yapacaklarını belirtti.



Suudi Arabistan merkezli Al Bassam Group Üst Yöneticisi (CEO) Ziad Al Bassam, Türkiye'deki bazı kamu ÅŸirketleri ile iÅŸ birliÄŸi yaparak, 1 milyar doları bulacak gayrimenkul yatırımları gerçekleÅŸtireceklerini açıkladı.
 
Sputniknews sitesinin haberine göre, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ndeki "Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi" baÅŸlıklı özel oturumda konuÅŸan Ziad Al Bassam, Al Bassam Group ve Sumou Holding'in, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi Arabistan'da yeni bir fon kurma kararı aldıklarını belirtti.
 
Al Bassam, toplam büyüklüÄŸü 1 milyar doları bulacak olan bu fonla, Türkiye'deki bazı kamu ÅŸirketleri ile iÅŸ birliÄŸi yaparak çeÅŸitli gayrimenkul yatırımları gerçekleÅŸtireceklerini kaydetti.
 
Suudi Arabistanlı ÅŸirketlerin Türk ÅŸirketleriyle daha fazla iÅŸbirliÄŸine imza atmak istediÄŸini vurgulayan Al Bassam, gayrimenkulün yanı sıra petrokimya ve enerji sektörlerinde de büyük yatırım fırsatları olduÄŸunu dile getirdi.
 
ENERJÄ° VE GAYRÄ°MENKULE YAKIN MARKAJ
 
Suudi Arabistan merkezli Sumou Holding'i temsilen aynı panelde konuÅŸan Ä°brahim Al Assaf ise Türkiye'nin enerji ve gayrimenkul sektörlerine yönelik olarak üç yıldır çeÅŸitli fizibilite çalışmaları yaptıklarını belirtti.
 
Al Assaf, "Çok sayıda projeyi inceledik. AraÅŸtırmalar yaptık. Türkiye'nin en cazip yatırım ülkelerinden biri olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Özellikle Ä°stanbul ve bölgesinde inÅŸaat ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgileniyoruz ve Türk yatırımcıları Suudi Arabistan'a da bekliyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.