Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani ABD'ye gidiyor!

IKBY Başkanı Barzani, ABD Başkanı Obama'nın resmi davetlisi olarak Washington'da temaslarda bulunacak



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere gelecek hafta ABD'ye gidecek.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Barzani, ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın resmi davetlisi olarak Washington'da temaslarda bulunacak. Barzani, üç gün süreecek temasları sırasında terör örgütü DAEÅž ile mücadelede ABD yönetiminin desteÄŸinin arttırılması ve PeÅŸmerge için ağır silah temin edilmesi talebinde bulunacak. Barzani, PeÅŸmergenin DAEÅž'ten kurtardığı yerleÅŸim birimlerinin kendi yönetimlerine baÄŸlanması konusunda da Beyaz Saray'ın desteÄŸini talep edecek.

Barzani'ye ziyaretinde PeÅŸmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Dış Ä°liÅŸkiler Sorumlusu Felah Mustafa ve Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi (KYB) üyesi Bayındırlık ve Ä°mar Bakanı Derbaz Kosret Resul'un eÅŸlik etmesi bekleniyor.

IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Barzani'nin Washington ziyaretinin gelecek hafta baÅŸlayacağını söyledi. Ziyaretin kendileri için önemli olduÄŸuna iÅŸaret eden Dizayi, "Irak'ın içinden geçtiÄŸi bu hassas süreçte Barzani'nin Washington ziyareti ayrı bir önem taşıyor. Barzani, ABD'li yetkililerle Irak, Kürdistan ve bölgeyle ilgili önemli konuları görüÅŸecek" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.