Sosyal Medya

EÄŸitim

İki günlük TEOG maratonu başladı

TEOG sınavına bugün girecek öğrenciler, Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin sorularını cevaplandıracak



Temel EÄŸitimden OrtaöÄŸretime GeçiÅŸ (TEOG) sistemi ortak sınavlarına girecek 8. sınıf öÄŸrencileri için büyük gün bugün. 1 milyon 282 bin 512 öÄŸrenci 18 bin 349 okulda sınava girecek.

224 bin 574 sınav görevlisinin görev alacağı sınavlar, 93 bin 938 sınıfta yapılacak. 119 öÄŸrenci evde, 2 öÄŸrenci hastanede, 8 bin 328 öÄŸrenci ise engelinden dolayı tek kiÅŸilik sınıflarda sınava alınacak. ÖÄŸrenciler Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden ilk sınavlarına bugün girecek. Her dersten öÄŸrencilere 20 soru yöneltilecek ve 40 dakika süre verilecek.

Ä°KÄ°NCÄ° BÖLÜM YARIN

Yarın ise TEOG'un Fen ve Teknoloji, TC Ä°nkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları yapılacak. Bu sınavların tamamlanmasıyla birlikte öÄŸrenciler için de TEOG maratonu son bulacak. Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) sınavın yapıldığı günü tatil yaptığı için resmi tatil 1 Mayıs'la birlikte 8. sınıf dışında aynı kampus içindelerse ilk ve ortaokul öÄŸrencileri 5 gün tatil yapacak. 

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN ?

Sınav sonuçları 5 Haziran'da açıklanacak. Liselere geçiÅŸte kullanılacak YerleÅŸtirmeye Esas Puan (YEP) 24 Haziran'da duyurulacak.

BEÅž GÜNLÜK TATÄ°L

TEOG'un yapılacağı ortaokullarla aynı bahçede eÄŸitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. Bugün ve yarın milyonlarca öÄŸrenci için tatil olacak.

Buna göre 8’inci sınıf öÄŸrencilerinin gireceÄŸi bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullardaki diÄŸer öÄŸrenciler de (5, 6 ve 7. sınıf) ders yapmayacak. Buna, resmi tatil olan 1 Mayıs ile hafta sonu da eklenince, öÄŸrenciler 5 gün tatil yapacak.

TEOG'un yapılacağı ortaokullarla aynı bahçede eÄŸitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 Nisan ÇarÅŸamba ile 30 Nisan PerÅŸembe günleri milyonlarca öÄŸrenci için tatil olacak.

1 MAYIS TATÄ°LÄ°

Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öÄŸrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.