Sosyal Medya

Güncel

AP'de sığınmacılara karşı askeri önlem teklif edildi

Avrupa Parlamentosundaki Hristiyan demokratlar grubu, Avrupa'ya insan kaçıran çetelerle askeri mücadele yapılmasını, inan kaçakçılarına ait gemilerin batırılmasını teklif etti.



Avrupa Parlamentosunda Hristiyan demokratlardan oluÅŸan grup EVP, bugün görüÅŸülmesi beklenen bir dilekçe hazırlayarak, mültecilerin AB ülkelerindeki dağılımında kota uygulaması taleb etti. Üye ülkelerin nüfus sayısına göre kabul etmeleri gereken mülteci sayısının belirlenmesi istenen dilekçede, ayrıca özellikle Afrika'dan deniz yoluyla Avrupa'ya gelen mültecileri kaçıran çetelere karşı askeri mücadele yapılması teklif edildi.

Daha önce AB Komisyon BaÅŸkanı Jean-Claude Juncker ile Alman Federal BaÅŸbakanı Angela Merkel de, Avrupa'da mültecilerin dağıtımı konusunda yeni bir sistem geliÅŸtirilmesini ve kota uygulanmasını teklif etmiÅŸlerdi.

Åžimdiye kadar uygulanan Dublin sistemi sonucu, AB ülkelerine gelen mülteciler, sonuçta aralarında Almanya'nın da bulunduÄŸu beÅŸ ülkede kalıyorlar. Bu ülkeler Avrupa genelindeki iltica baÅŸvurularının yüzde 70'ini deÄŸerlendirmek zorunda kalıyor. AP Hristiyan demokratlar grubu EVP, bu sistemin deÄŸiÅŸtirilmesinin yanısıra, iltica baÅŸvuruları kabul edilmeyen mültecilerin de hızlı bir ÅŸekilde geldikleri ülkelere geri gönderilmelerini istiyor.

Ayrıca EVP, mültecilerin yasal yollardan gelmelerini kolaylaÅŸtırmayı teklif ederken, diÄŸer taraftan da AB ve BM'nin, Libya karasularında ortak askeri operasyonlar yaparak, insan kaçakçılığı yapan çeteleri çökertmelerini taleb ediyor. Bu operasyonlarla, mültecileri deniz yolundan Avrupa'ya getiren insan kaçakçılarına ait gemiler, askeri müdahele ile batırılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.