Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan Kuveyt Başbakanı'yla görüştü

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Kuveyt'e ilk ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan, Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Sabah ve diğer devlet yetkilileriyle ayrı ayrı görüştü.



Kuveyt Emiri Åžeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah'ın davetlisi olarak bu ülkeye ziyaret gerçekleÅŸtiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, resmi görüÅŸmelerine devam ediyor.

ErdoÄŸan, Kuveyt BaÅŸbakanı Åžeyh Cabir el-Mübarek el-Sabah’ı, BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Åžeyh Sabah el-Halid el-Sabah’ı, Meclis BaÅŸkanı Merzuk el-Ganim’i konakladığı Beyan Sarayı'nda ayrı ayrı kabul etti.

Basına kapalı gerçekleÅŸen kabuller sonrasında ErdoÄŸan, Kuveyt BaÅŸbakanı El-Sabah ile Kuveyt Emirlik Sarayı'na geçti. 

İşadamlarıyla kahvaltı

Sabah saatlerinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Kuveytli iÅŸadamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz da katıldı.

Kahvaltı sonrasında ise Erdoğan, Kuveyt Finance House CEO'su Hamid Al Marzouk ve Kuveyt Yatırım İdaresi Başkanı Bader Mohammad Al Saad'ı kabul etti.

 

 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Kuveyt ziyaretinin ikinci gününde Kuveyt Yatırım Ä°daresi BaÅŸkanı Bader Al-Saad'ı ile de görüÅŸtü. [FotoÄŸraf: Anadolu Ajansı]

 

Masada önemli konular var

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Kuveyt ziyaretinde gündemdeki konular arasında iki ülke arasındaki ekonomik, ticari, bölgesel ve uluslararası konular var.

Ä°ki ülke liderinin baÅŸ baÅŸa yapacağı görüÅŸmede masadaki en önemli konular ise ÅŸüphesiz Suriye’de yaÅŸananlar, IŞİD ile mücadele ve Yemen’e düzenlenen operasyon olacak.

Emir Åžeyh Sabah'ın onuruna vereceÄŸi resmi öÄŸle yemeÄŸine katılacak olan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, daha sonra Türkiye'ye hareket edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.