Sosyal Medya

Dünya

Yaptırımların Rusya'ya maliyeti 160 milyar avro

Rusya'ya yönelik yaptırımlar sebebiyle ülkeye 160 milyar avroluk para girişi engellendi



Rusya’ya batının yaptırımları sebebiyle 160 milyar avroluk yabancı sermaye giriÅŸinin engellendiÄŸi bildirildi.

Interfax ajansına göre Rusya Yasama Konseyi St. Petersburg toplantısında konuÅŸan Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, yatırımların Rus ekonomisine olumsuz etkisini deÄŸerlendirdi.

Rus devlet baÅŸkanına göre petrol fiyatlarındaki düÅŸüÅŸ de ayrıca ekonomiye negatif darbe vurdu ama buna raÄŸmen ülkesinde hiçbir ekonomik çöküntü yaÅŸanmadı. Putin, "Rus ekonomisi bu yapay engelleri nispeten kolay atlattı” dedi. Putin’e göre Rusya’nın batı devletlerine karşı ekonomik misillemeleri yerli üreticiler için yeni imkanlar oluÅŸturacak.

Putin ayrıca krizin sadece dış etkenlere baÄŸlı olmadığını belirterek Rusya ekonomisindeki iç dengesizlik ve üretim gücünün ücret büyüme oranında ilerleyememesinin de durumun kötüleÅŸmesine neden olduÄŸunu kaydetti.

ABD, AB, Norveç, Japonya, Avustralya ve Kanada Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uyguluyor. Özellikle bankacılık sektörü çeÅŸitli kısıtlamalara tabi tutuluyor. Rusya kredi kuruluÅŸları yabancı finansal piyasalardan fon alamıyor.

Batının yaptırım listesinde Rusya’nın Sberbank, VTB, Gazprombank, Vnesheconombank, Rus Ziraat Bankası ve Moskova Bankası gibi önemli ekonomik ve mali kurumları var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.