Sosyal Medya

Dünya

Sarkisyan: Biz mevcut Türk hükümetini suçlamıyoruz!

Ermenistan lideri Sarkisyan, Türkiye'nin mevcut hükümetini suçlamadıklaarını belirtirken Sovyetler'in kendilerini de temsil eden bakanının Mustafa Kemal'in mezarına çelenk bırakmasına çok içerlediklerini söyledi



Ermenistan Devlet BaÅŸkanı Serj Sarkisyan, 1915 olayları ile ilgili olarak Türkiye'deki mevcut yönetimi soykırım yapmakla suçlamadıklarını söyledi.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, bir Rus kanalında yayına katılan Sarkisyan, 1915 Ermeni olayları hakkında konuÅŸtu. Ankara'daki mevcut yönetimi bu konuda suçlamadıklarını belirten Ermeni lider, "Ancak Türkiye soykırımı inkar ederek trajedinin tarafı konumuna geliyor. Ankara'yı sırtındaki bu yükten kurtulmaya davet ediyoruz" dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı Erivan'a trajediyi birlikte anmak için davet ettiÄŸini söyleyen Sarkisyan, "Bu sayede bu tür trajedilerin tekrarlanmasının önüne geçebileceÄŸimizi düÅŸündüm. ErdoÄŸan'ın daveti kabul etmeyeceÄŸinden neredeyse yüzde 100 emindim ancak Türkiye CumhurbaÅŸkanı'nı davet etmeyi bir borç bildim" diye konuÅŸtu.

"Sovyetlerin yıkılmasından üzüntü duyuyor musunuz?" sorusunu da cevaplandıran Sarkisyan, yeni kurulan ve büyük trajediler yaÅŸadığını iddia ettiÄŸi Ermenistan'ın Sovyetler BirliÄŸi döneminde ancak kendine gelebildiÄŸini ifade ederek kısa sürede birlik içinde önemli bir ülke haline geldiklerini savundu.

Ermeni lider, "Sovyetler BirliÄŸi DışiÅŸleri Bakanı'nın, Türkiye'yi ziyaret ettiÄŸinde Atatürk'ün mozolesine çelenk koyması bize acı veriyordu. Çünkü o çelenk, Ermenistan'ı da temsil ediyordu" dedi.

Bu arada Sarkisyan Ermenistan, Türkiye ile iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi protokolünü geri çekti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.