Sosyal Medya

Dünya

Türk camisini yakacaklardı

Macon kentinde Türkler'in yoğun olarak gittiği bir cami, iki kişinin saldırısına uğradı.



Ajansların haberine göre; Fransa'nın Macon kentinde Türklerin yoÄŸun gittiÄŸi bir cami, kimliÄŸi belirlenemeyen iki saldırgan tarafından kundaklanmak istendi.

Saldırganların, kağıtları yakıcı maddeyle tutuÅŸturmaları sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerince büyümeden söndürüldü. Çıkan alevler, cami duvarı ve bazı pencerelere zarar verdi. Polisin saldırganların bulunması için çalışmalarını sürdürdüÄŸü bildirildi.

Macon'daki Türk DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Serin, yaptığı açıklamada, caminin kundaklanma giriÅŸimini kınadı. Serin, "Saldırıdan büyük üzüntü duyuyoruz, adeta ÅŸok olduk. Biz, kentteki bütün toplumlarla iyi iliÅŸkiler içindeyiz, nasıl bu tür bir saldırı gerçekleÅŸir anlamakta güçlük çekiyoruz" ifadesini kullandı.

Lyon BaÅŸkonsolosu Hilmi EÄŸe Türemen ise Macon’daki Türkleri ziyaret ederek, destek mesajı verdi.

Fransa Ä°slamofobi Gözlemevi, geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkede Müslümanlara yönelik tehdit ve saldırıların yılın ilk üç ayında rekor seviyede arttığı uyarısında bulunmuÅŸtu.

Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, geçen yılın ilk üç ayında 37 tehdit ve saldırının kayıtlara geçtiÄŸi anımsatılarak, bu sayının yılın ilk üç ayında 5 kat arttığı ve 222'ye çıktığı bildirilmiÅŸti.

Yılın ilk üç ayında Müslümanlara yönelik 166 tehdidin ve 56 saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi belirtilen açıklamada, geçen yılın ilk üç ayında ise 12 saldırı ve 25 tehdidin meydana geldiÄŸini hatırlatılmıştı. 

Fransa'da çoÄŸu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa'da en fazla Müslümanın yaÅŸadığı ülkeler arasında ilk sırada geliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.