Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'de bugün neler olacak?

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler...



1- CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Kuveyt'te

- CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kuveyt'in önde gelen iÅŸ adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Kuveyt BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Åžeyh Sabah el-Halid es-Sabah’ı, Meclis BaÅŸkanı Merzuk el-Ganim’i ve BaÅŸbakan Åžeyh Cabir el-Mübarek es-Sabah’ı ayrı ayrı kabul edecek.

- ErdoÄŸan ve Kuveyt Emiri Åžeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah baÅŸ baÅŸa görüÅŸecek, heyetler arası görüÅŸmelere katılacak.

- Emir Åžeyh Sabah'ın onuruna vereceÄŸi resmi öÄŸle yemeÄŸine katılacak CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, daha sonra Türkiye'ye hareket edecek.

(Kuveyt) 

2- Filipinler Senato Başkanı Drilon Ankara'da

- TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek, Filipinler Senato BaÅŸkanı Franklin M. Drilon ile görüÅŸecek.

- BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Franklin M. Drilon ve beraberindeki heyet ile bir araya gelecek. 

(TBMM/11.30/Ankara/14.30)

3- AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Karadeniz bölgesine gidecek.

- EsenboÄŸa Havalimanı'ndan Trabzon'a hareket edecek olan DavutoÄŸlu, buradan geçeceÄŸi Artvin'de partisinin düzenlediÄŸi mitinge katılacak.

- Valilik ziyareti sonrası Rize'ye geçecek olan DavutoÄŸlu, Valilik ziyaretinin ardından partisince düzenlenen mitingde vatandaÅŸlara hitap edecek.

(Ankara/11.30/Trabzon/12.35/Artvin/14.00/15.30//Rize/16.45/17.00)

4- CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, partisince Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılacak. 

(NiÄŸde/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SÄ°YASET

1- AB Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlığının Antalya TemsilciliÄŸi, Valilik ve AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığını ziyaret edecek, "Avrupa BirliÄŸi’ne Üyelik Süreci ve Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi" konulu toplantıya katılacak.

(Antalya/11.30-17.30) 

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Teknoloji Transfer Ofisleri Uluslararası Konferansı ile Dizel Motor Üretimi Çalışma Grubu 2. Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00/13.00)    

3- Çevre ve Åžehircilik Bakanı Ä°dris Güllüce, "Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi" bilgilendirme toplantısı" ile "DönüÅŸüm Devam Ediyor" etkinliÄŸine katılacak.

(Ankara/09.30/Ä°stanbul/19.00)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, JW Marriott Otelde, “Tarım Havzalarında Sıfır Enerji Açığı, Sıfır Atık ve Enerji VerimliliÄŸi Çalıştayı”na katılacak.

(Ankara/10.00) 

5- Maliye Bakanı Mehmet ÅžimÅŸek, "Yarının Kurulması-Hedef 2023" baÅŸlığı altında gerçekleÅŸtirilen Forum Ä°stanbul 2015'e katılacak.

(Ä°stanbul/09.00) 

6- Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, toplu temel atma ve açılış törenlerine katılacak, Åžehit Hacı Hasanzade Mehmet Efendi’nin kabrini ziyaret edecek

(Kırklareli/11.00/TekirdaÄŸ/17.30/Edirne/13.45/14.30)      

7- SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, SaÄŸlık Bakanlığı ve BaÅŸbakanlık Yatırım Ajansı tarafından ortaklaÅŸa düzenlenen "Kamu Özel Ä°ÅŸbirliÄŸi SaÄŸlık Zirvesine" katılacak. 

(Ä°stanbul/09.30)

8- HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ ve Figen YüksekdaÄŸ, partilerinin dayanışma yemeklerine katılacak. YüksekdaÄŸ ayrıca parti il binasının açılışını yapacak.

(Ä°stanbul/19.00/Adana/17.00/20.00)

9- AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Günebakış gazetesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi RektörlüÄŸü ve Kalkınma Mahallesi'nde esnafı ziyaret edecek, ErdoÄŸdu seçim lokalinin açılışına katılacak.

(Trabzon/09.00-19.00)

10- AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa Åžentop, Silivri'de Sinoplular DerneÄŸinin açılışı katılacak. 

(Ä°stanbul/14.00)

DÜNYA-DÄ°PLOMASÄ°

1- Suriye'deki iç savaÅŸ ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Åžam/Halep)

2- ABD öncülüÄŸündeki uluslararası koalisyonun DAEÅž hedeflerine düzenlediÄŸi hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara iliÅŸkin geliÅŸmeler izleniyor. 

(Erbil/BaÄŸdat) 

3- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına iliÅŸkin geliÅŸmeler takip ediliyor.

(Sana) 

4- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek. 

(Kahire)

EKONOMÄ°

1- Hazine 2, 7 ve 10 yıl vadeli üç devlet tahvilinin ihracını gerçekleÅŸtirecek.

(Ankara) 

2- Türkiye Ä°statistik Kurumu, Nisan ayına iliÅŸkin ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- 51. CumhurbaÅŸkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun üçüncü gününde, Kemer-Elmalı etabı geçilecek.

(Antalya/11.25)

2- TEB BNP Paribas Ä°stanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası ana tablo müsabakaları, Garanti Koza Arena'da devam edecek.

(Ä°stanbul/11.00) 

3- Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor ile Fenerbahçe, Bursa Atatürk Stadı'nda karşılaÅŸacak.

(Bursa/20.30)

4- PTT 1. Lig'in 30. haftasında, Karşıyaka-Giresunspor, Elazığspor-Albimo Alanyaspor, Orduspor-Altınordu ve Åžanlıurfaspor-Denizlispor maçları yapılacak.

(İzmir/Elazığ/17.00/Ordu/Şanlıurfa/19.00)

5- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off yarı final serisi üçüncü maçlarında Adana ASKÄ°-Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe-Abdullah Gül Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

(Adana/17.30/Ä°stanbul/18.00)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.