Sosyal Medya

Güncel

Yollar kapatıldı, polis izinleri iptal

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 29 Nisan'dan itibaren tüm polis izinlerini iptal etti. Valilik yolları da trafiğe kapatacak. Jandarma da hazır!



Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü, 1 Mayıs kutlamaları için 29 Nisan’dan itibaren tüm personel izinlerini iptal etti. Kutlamalara kapatılan Taksim için de özel tedbirler alındı

1 Mayıs için hazırlıklarını tamamlayanÄ°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü,personeline görevlendirme yazılarını gönderdi. ValiliÄŸin, Taksim'de kutlama taleplerini bu yıl da reddetmesinin ardından Taksim Meydanı için ek tedbirler alındı. Ä°htiyaç halinde çevre illerden takviye çevik kuvvet ekipleri de getirilebilecek. Ayrıca Ä°l Jandarma Komutanlığı'ndan da destek alınacak.

1 Mayıs'taki trafik planlamasıyla ilgili ise çalışmalar ÇarÅŸamba gününe kadar hazırlanıp kamuoyuna açıklanacak.

Geçen yıl Ä°stanbul genelinde 38 bin polisin tamamı görev almıştı. Bu polislerin 19 bini Taksim ve çevresinde görevlendirilmiÅŸti.

Sendika temsilcileriyle bir araya gelen Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağını açıklamış, “Ä°stanbullu’nun mal ve can güvenliÄŸini korumak için yeni miting alanları açtık. 1 Mayıs’ı burada kutlamanız daha doÄŸru olur” demiÅŸti.

Ancak Vali Åžahin’in bu açıklaması karşısında 25 Nisan Cumartesi Taksim’de bir araya gelen DÄ°SK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluÅŸturduÄŸu 1 Mayıs 2015 Komitesi ve 1 Mayıs çaÄŸrıcıları bir basın açıklaması yaparak, 1 Mayıs kutlamaları için herkesi Taksim’e çağırdı.

Türk-Ä°ÅŸ ise bu yıl Zonguldak'ta, Hak-Ä°ÅŸ ise Konya'da kutlama düzenleyecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.