Sosyal Medya

Dünya

Kızıl Çin Doğu Türkistanlı 8 Müslümanı katletti

Çin , 66 yıldır işgal ettiği Doğu Türkistan'da, müslümanları katletmeye devam ediyor. Yarım asırdır Doğu Türkistan'lı Müslümanları katleden İşgalci Çin , en son olarak 8 Uygur'u daha katletti.



Türkistan Ä°slam Bülteni Haber Ajansı'nın verdiÄŸi habere göre 19 Nisan Pazar günü DoÄŸu Türkistan'ın Lenger kentinin Kirye ilçesi Ä°ÅŸgalci Çin ordusu tarafından kuÅŸatılarak ilçede sıkı yönetim ilan edilmiÅŸti

Daha sonra bölgeden gelen haberler göre sıkı yönetim ilan edilen Kirye ilçesinde 19 Nisan Pazar günün saat 17:00 sularında Çin polisi ”Teröristlerin Eylem GerçekleÅŸtirmek Ä°çin Bir Evde Toplandığı” iddiası ile bir evi kuÅŸatarak içeride bulunanları tutuklamak istemiÅŸ ve evde ki DoÄŸu Türkistan'lı Müslümanların buna karşı çıkması üzerine çatışma çıkmıştı.

Çatışmasının büyümesi üzerine Çin polisi, askerlerden yardım istemiÅŸ ve 50 araçla yardıma gelen Çinli askerler DoÄŸu Türkistan'lı müslümanların bulunduÄŸu eve 1 gün boyunca ağır silahlar ve bombalar ile saldırarak 8 DoÄŸu Türkistanlı Müslümanın ÅŸehit etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.