Sosyal Medya

Güncel

'Paralel yapı' operasyonunda sıcak gelişme!

'Paralel yapı' iddialarına yönelik Van merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 emniyet mensubu, adliyeye sevk edildi.



Van Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca usulsüz dinlemelere iliÅŸkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen soruÅŸturma kapsamında Van, Gaziantep, Kayseri, Ordu, Ankara, Mersin, Adana, Aydın ve Manisa'da düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan aralarında ÅŸube müdürleri ve emniyet amirlerinin de bulunduÄŸu 10'u Van'da görevli 19 emniyet mensubu gözaltına alındı.


Manisa'da gözaltına alınan bir polisin, saÄŸlık sorunları nedeniyle ifadesi görev yaptığı ilde alındı, diÄŸer ÅŸüpheliler ise Van'a getirildi. Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸünde iÅŸlemleri tamamlanan 18 ÅŸüpheli, erken saatlerde Van Bölge EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinde saÄŸlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edildi.

Åžüphelilerin, cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasına baÅŸlandığı öÄŸrenildi.

Van Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca 25 Nisan'da usulsüz dinlemelere iliÅŸkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen soruÅŸturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan 19 polisten 10'u Van'da, eski Van Ä°stihbarat Åžube Müdürü Selahattin Gürel Gaziantep'te, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ä°.H.Y. ve bir komiser Kayseri'de, 2 emniyet amiri Mersin'de, bir komiser Ankara'da, bir emniyet mensubu Aydın'da, bir polis Ordu'da ve bir polis Manisa'da gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.