Sosyal Medya

Güncel

Avukat müvekkilini dolandırdı, helallik istedi

Metin Yılmaz, Avukat H.K’nın başka bir avukat üzerinden ofis açarak başkalarını da dolandırdığını öğrenince yıkıldı.



Ä°zmir’de, tazminat haklarını almak için baÅŸvurduÄŸu avukatın para alıp iki yıl boyunca dava açmadığını ve davasının zaman aşımına uÄŸradığını öÄŸrenen Metin Yılmaz, Avukat H.K’nın baÅŸka bir avukat üzerinden ofis açarak baÅŸkalarını da dolandırdığını öÄŸrenince yıkıldı.
 
 
Ä°ddiaya göre, Ä°zmir’de yaÅŸayan Metin Yılmaz (39), daha önce çalıştığı iÅŸyerinden 14 bin TL tutarındaki tazminat haklarını alabilmek için arkadaşı vasıtasıyla 2013 yılında Avukat H.K’ya baÅŸvurdu. Avukata vekalet veren Yılmaz’dan H.K, ilk etapta bin TL vermesini istedi. Yılmaz, ilk etapta avukata 500 TL verdi. Paranın diÄŸer kısmını dava açtıktan sonra vereceÄŸini söyledi. Uzun bir süre avukattan ses çıkmayınca ÅŸüphelenen Yılmaz, H.K’yı arayarak takip için dosya numarasını istedi. Avukatın dosya numarasını vermemesi üzerine iyice kuÅŸkulanan Yılmaz, aradan geçen zamanda avukatın dava açmadığını öÄŸrendi. Avukat H.K’dan vekaletini alan ve baÅŸka bir avukat aracılığıyla yeniden dava açmaya hazırlanan Metin Yılmaz, davanın zaman aşımına uÄŸradığını öÄŸrenince yıkıldı. Avukat H.K’nın Konya Baro’suna kayıtlı olduÄŸunu ve baÅŸka bir avukat üzerinden büro açarak Ä°zmir’de dava aldığını belirten Metin Yılmaz, Avukat H.K tarafından dolandırıldığını iddia etti.
 
“BAÅžKA AVUKAT ÜZERÄ°NDEN OFÄ°S AÇIYOR”
Avukat H.K’yı çok aradığını ancak telefonlarına cevap alamadığını ifade eden Yılmaz, ÅŸöyle konuÅŸtu: “Hanımefendiyi arıyorum, paramı getir, ver. ‘Yok ÅŸu gün yok bugün’ diyor. Hiçbir ÅŸekilde geliÅŸme yok. Benim gibi maÄŸdur olan birkaç kiÅŸi daha var. Hatta kendileriyle görüÅŸtüm, onlar da vermediÄŸini söyledi. Bu avukatın Ä°zmir Baro’suna kayıtlı olmadığı, Konya Baro’suna kayıtlı olduÄŸu vermiÅŸ olduÄŸu vekaletnamem de yazıyor, ibraz ediyor zaten. AraÅŸtırdık ve Konya Barosu'na kayıtlı bir avukat, Ä°zmir Barosu'na kayıtlı baÅŸka bir avukatın üzerinden buralarda davalara bakmaya çalışıyor. Bu olayın yanlış olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Disiplin suçu olabilir. Konya’dan kalkıp burada iÅŸ alıyorsun, Ä°zmir’de avukat yok mu? Niçin Konya’dan buraya gelip baÅŸka bir isim altında burada davalara bakmaya çalışıyor. Ä°zmir’de bulunan A.D isimli baÅŸka bir avukat üzerinden ofis açıyor. Ofisin giriÅŸinde avukat ismi yazmıyor. Konya barosuna kayıtlıysa, Ä°stanbul’a kayıtlıysa Ä°stanbul’da yapsınlar iÅŸlerini, Ä°zmir’deki avukatları lekelemesinler” diye konuÅŸtu.
 
14 BÄ°N TL’DEN OLDU
Eski çalıştığı iÅŸyerinden 14 bine yakın para alabilecekken dava açılmadığı için maÄŸdur olduÄŸunu dile getiren Yılmaz, kızının okuması için var gücüyle çalıştığını ancak avukatın davayı zaman aşımına uÄŸratmasıyla her açıdan maÄŸdur olduÄŸunu ifade etti.
 
“AVUKAT BÄ°LE BUNU YAPIYORSA KÄ°ME GÜVENECEĞİZ”
Avukatın kendisine böyle bir ÅŸey yapabileceÄŸinin aklının ucundan bile geçmediÄŸi kaydeden Metin Yılmaz, ÅŸunları söyledi: “Davaya hiç çıkmadım, davayı hiçbir ÅŸekilde açmamış. Açmadığını kendisi beyan etti zaten. Ben Mersin Anamurlu'yum, insanlara çabuk güveniriz. Bizim yörenin insanları saf ve temiz olduÄŸundan dolayı böyle dolandırıcılık, üç kağıt iÅŸlerine kafalarımız fazla çalışmaz. Saf insanlarız, inandık. Arada bir arkadaşımız var ona güvendik, avukata güvendik ama nafile boÅŸ çıktık. Bu avukat okumuÅŸ, yıllarını vermiÅŸ avukat olabilmek için çabalamış. Peki bunun okuma sebebi insanları dolandırmak mı, yoksa insanlara yardımcı olup hakkını bileÄŸinin gücüyle almak mı? Bir avukat bile böyle yaptıktan sonra günümüzde artık kimseye güvenimiz kalmayacak”
 
MÜVEKKÄ°LÄ°NDEN HELALLÄ°K Ä°STEDÄ°
Röportaj esnasında arayan Avukat H.K, Metin Yılmaz’a parayı vereceÄŸini söyledi. Avukatın 2013 yılından bu yana parayı ödemediÄŸini öne süren Yılmaz da kendisini arayan H.K’ya “Beni kaç aydır oyalıyorsun. Ben sana saygı duydum. Ne halin varsa göreceÄŸim. Ben senden para da istemiyorum. Allah sana vermesin, sende bana verme. Ahirette de iki elim yakanda olacak” diye cevap verdi.
 
"HEP YALANCI DURUMA DÜÅžTÜM"
Kendisinden parayı ödemediÄŸi için helallik isteyen avukat H.K, Metin Yılmaz’a “Ablam günaydın mahcubiyetimden cevap veremiyorum hep yalancı durumuna düÅŸtüm. Ne olur hakkını helal et” ifadelerinin yer aldığı mesaj attı. Yılmaz da mesajın hakla hukukla alakası olmadığı ve bir avukata yakışmadığı gerekçesiyle eleÅŸtirdi. Kendisinin maÄŸdur olduÄŸunu aynı maÄŸduriyeti baÅŸkalarının yaÅŸamaması için gerekli hukuk iÅŸlemlerin yapılması gerektiÄŸini ifade eden Yılmaz, avukatın cezalandırılması için yetkililerden yardım istedi.
 
BARO BAÅžKANI: “FARKLI Ä°LLERDE BÜRO AÇILAMAZ”
Konuyu deÄŸerlendiren Ä°zmir Barosu BaÅŸkanı Aydın Özcan da bir avukatın tek bürosu olması gerektiÄŸini vurgulayarak ÅŸunları söyledi: “Farklı illerde bürolar açması mümkün deÄŸil, her avukatın tek bürosu olması gerekir. Åžube açamaz, tek büro üzerinden iÅŸlerini yapmakla mükelleftir. Ancak uygulamada etik dışı davranışlara ÅŸahit oluyoruz. Özellikle deÄŸiÅŸik illerdeki büyük avukat büroları diÄŸer illerde kendi bürolarını etik dışı muvazaalı yollarla açma yoluna gidiyor. Bu muvazaalı ispat edildiÄŸi takdirde bu büroların kapatılması yönünde Baro’lara ÅŸikayet dilekçeleri geldiÄŸinde, yönetim kurulumuz bununla ilgili gerekli incelemeleri yaparak deÄŸerlendirmelerde bulunuyor. Gerek görürse disiplin soruÅŸturması açılması konusunda konuyu disiplin kuruluna sevk ediyor. Burada verilen karalar doÄŸrultusunda iÅŸlem yapılıyor.” 
 
Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.