Sosyal Medya

Güncel

'Ben Tayyip Bey'in sözünün üzerine söz söylemem'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç'ın 'Erdoğan'ın sürece yönelik çıkışları hükümetimizi yıpratır' sözlerine çok konuşulacak bir cevap verdi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın "CumhurbaÅŸkanımızın böyle konuÅŸması hükümetimizi de yıpratır" açıklamasıyla ilgili 'Günübirlik açıklamalara çok takılmamak lazım' yorumunda bulundu.

"BEN TAYYÄ°P BEYÄ°N SÖZÜNÜN ÜZERÄ°NE SÖZ SÖYLEMEM"

Habertürk'ten Kübra Par'a konuÅŸan AkdoÄŸan, Arınç'ın "CumhurbaÅŸkanımızın böyle konuÅŸması hükümetimizi de yıpratır" açıklamasına iliÅŸkin "Bu tür içe dönük polemik açıklamaları, tedirginlik yarattığı için üzerine konuÅŸmayı doÄŸru bulmuyorum. Ä°lgili kurumlarda görüÅŸümü bildiririm ve deÄŸerlendirmelerimi yaparım. Çözüm süreci Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸlattığı, Ahmet DavutoÄŸlu hükümetinin devam ettirdiÄŸi bir süreçtir. Günübirlik açıklamalara çok takılmamak lazım." diyerek cevap verdi. CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın Ä°zleme Heyeti ve Dolmabahçe görüÅŸmesini tasvip etmediÄŸi yolundaki beyanlarına iliÅŸkin olarak, "Ben Tayyip Bey'in sözünün üzerine söz söylemem. Esas ve baÄŸlayıcı olan onun sözüdür. Polemik üretmem, söylediÄŸini esas kabul ederim. Ä°letiÅŸim eksikliÄŸi varsa bizden kaynaklanmıştır" dedi.

AkdoÄŸan, Ä°zleme Heyeti'nin kurulup kurulmayacağıyla ilgili olarak ise, "Åžu anda konsantrasyonumuz seçimde. Kurulup, kurulmayacağını haber vereceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Ä°ÅŸte AkdoÄŸan'ın o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

"CHP'NÄ°N SÖZÜNÜN BÄ°R AÄžIRLIÄžI YOK"

Seçim atmosferi henüz kızışmadı ama arazide yeni bir durum görmüyorum. Milletin gündemi, merkezde ya da sosyal medyada yapılan tartışmalardan çok farklı. Bu millet CHP'nin neyi yapıp, neyi yapamayacağını biliyor. KılıçdaroÄŸlu hakkında da hükmü verdiler, kaç seçimdir kazanamıyor. Sözünün bir ağırlığı yok. Millet son ayda verilen vaatlere bakmaz.

"AK PARTÄ°'YE VERÄ°LEN OY..."

AK Parti'ye verilen oy çaresizlikle verilen oy deÄŸil. AK Parti'den baÅŸka vizyonu olan, dev projeleri olan baÅŸka parti var mı?

"BÜYÜK SALDIRILARLA BAÅž EDEBÄ°LDÄ°YSEK..."

( "AK Parti tabanında bir mutsuzluk hissetmiyor musunuz?" sorusuna cevaben) Hissetmiyorum. Parti içi polemikler tedirginlik verebilir, kitlemizi üzebilir. Bu konular kapandığı için bir ÅŸey duymadık. Ä°ç bütünlüÄŸümüzü korumamız çok önemli. Büyük saldırılarla baÅŸ edebildiysek, millet yanımızda olduÄŸu için ve iç bütünlüÄŸümüzü koruyabildiÄŸimiz içindir.

AKDOÄžAN'IN GÖZÜNDEN TÜRKÄ°YE'DEKÄ° TABLO

Türkiye'de bazı kesimler hazmetmesini öÄŸrenmeli. AK Parti iktidara geldiÄŸinde herkes "Bunlar 3 ay sonra gider" gözüyle baktı. 'Gizli gündem' ve 'mahalle baskısı' var dediler. 'Türkiye, Ä°ran oluyor' dediler. Peki, AK Parti bu yaygaraları hak ediyor muydu? Ä°lerici olmak anlamında kimse AK Parti'nin ayağına su dökemez. Åžimdi KılıçdaroÄŸlu, 'laiklik, irtica, takiye' diyebiliyor mu? Diyemiyor. 12 yıl boyunca milleti böyle kandırdılar, ÅŸimdi de baÅŸka türlü kandırmaya çalışıyorlar. Gezi olaylarıyla birlikte "Biz iktidara gelemeyeceÄŸiz, demokrasiyle sizi düÅŸüremedik, toplumsal olaylarla düÅŸüreceÄŸiz" dediler. Halkı sokaÄŸa döktüler.

"ÇÖZÜM SÜRECÄ° AK PARTÄ°'YE OY KAYBETTÄ°RDÄ°" Ä°DDÄ°ALARI DOÄžRU MU?

Bu iddialar doÄŸru deÄŸil. Biz hep aynı söylemlerde bulunuyoruz. Milletin yüzde 70'i çözüm sürecine destek veriyor, yani sadece AK Parti deÄŸil, diÄŸer partilerin tabanından da destek var. HDP'nin şımarıklıklarının milliyetçi tepkiye sebep olduÄŸunu söyleyebiliriz ama bu tüm tabana yansıyor.

ÇÖZÜM SÜRECÄ° SEÇÄ°ME MÄ° KURBAN GÄ°DÄ°YOR?

Seçime kurban gitmiyor. Ben bu lafları çözüm sürecinin selameti için aylardır ediyorum. Kandil'in onlara posta koyması, illegaliteyi desteklemesi ve tehdit etmesi süreci zehirliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.