Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fetih Ordusu sahil bölgesine ilerliyor

Muhalif Fetih Ordusu'na birliklerin Hama'nın Sehl Gaba bölgesinde 'stratejik' öneme sahip birçok köyün denetimini sağlayarak sahile doğru ilerlediği bildirildi.



ÖSO'nun saha komutanlarından Ahmed Husavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı muhaliflerin Hama'nın Sehl Gaba bölgesinde Cesr eÅŸ ÅžuÄŸur ile sahil baÄŸlantıları üzerinde yer alan el Kahire, el Mansura, el Vasit ve el Ziyare köylerinin kontrolünü saÄŸladığını söyledi. 

Muhalif birliklerinin bölgede el Kahire köyü ve çevresinde bulunan çok sayıda rejime ait askeri kontrol noktasına saldırdıklarını ifade eden Husavi, Sehl Gaba bölgesinde Karkus ile Fireyki köylerinin kontrollerinin saÄŸlanması için yeni operasyonlar düzenleyeceklerini vurguladı.

"Sehl el-Gaba bölgesindeki muhalifler, Ä°dlib'in Cesr eÅŸ ÅžuÄŸur ilçesine ulaÅŸarak ilçedeki muhaliflerle beraber Lazkiye bölgesine doÄŸru ilerleyecekler" diyen Husavi, "Sehl Gaba bölgesindeki Kahire köyü kontrol noktası ile iki tankı imha ettik. Bölgede ilerleyiÅŸimiz devam ediyor. Kahire köyü Sehl Gaba bölgesi ile Cesr eÅŸ ÅžuÄŸur ilçesi baÄŸlantı yolları üzerinde yer aldığı için alınması gerekiyordu" dedi.

Söz konusu bölgede rejim güçlerinin bulunduÄŸu yerlere havan topu ile doçkalarla saldırdığına iÅŸaret eden Husavi, "Ana hedefimiz Hama ve Ä°dlib bölgesini Esed güçlerinden temizleyerek sahil bölgesine yönelmek istiyoruz." sözlerine yer verdi.

Suriye'nin kuzeyinde kurulan Fetih Ordusu, Ahraru'ÅŸ Åžam Ä°slami Hareketi, Ä°slam Ordusu, Åžam el Ä°slam, Nusra Cephesi, Türkmenistan Muhacirleri ve Suriye Türkmenlerinin oluÅŸturduÄŸu Sultan Murad Tugayı birliklerinden oluÅŸuyor. Fetih Ordusu daha önce ülkenin kuzeyindeki Ä°dlib'e düzenlediÄŸi operasyonla kentin denetimini saÄŸlamıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.