Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak Savunma Bakanı 'katliam'ı yalanladı

Irak Savunma Bakanı Ubeydi, IŞİD'in, Enbar'da aralarında üst düzey komutanların bulunduğu 142 askeri öldürdüğü iddialarının 'yalan' olduğunu bildirdi.



Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, IŞİD'in Enbar'da aralarında üst düzey komutanların bulunduÄŸu 142 askeri öldürdüÄŸü iddialarının 'yalan' olduÄŸunu söyledi.

Ubeydi, yaptığı basın açıklamada, Enbar'a baÄŸlı Nazım el-Tertar ve el-Taksim bölgesinde IŞİD'in 142 Irak askerine yönelik katliam yaptığı iddialarını 'yalan ve fabrikasyon haber' olarak niteledi.

Nazım el-Tertar bölgesi kontrolünün Irak güvenlik güçlerinde olduÄŸunu ifade eden Ubeydi, güvenlik güçlerinin teröre karşı baÅŸarısına gölge düÅŸürmek için sosyal medyada kara propaganda yapıldığını savundu. 

Ubeydi, teröristlerin Nazım el-Taksim bölgesine ise 3 intihar saldırısı düzenlediÄŸini açıklayarak, saldırı sonucu 13 askerin öldürüldüÄŸünü belirtti. "Nazım el-Taksim bölgesi IŞİD'in kontrolünde" diyen Ubeydi, önümüzdeki saatlerde geri alınacağını kaydetti.

Aşiretlerin silahlandırılması

Öte yandan Enbar'daki gönüllü aÅŸiret güçlerinin silahlandırılması üzerine soruya Ubeydi, Bakanlık olarak Enbar yerel yönetimi ile birlikte söz konusu aÅŸiret güçlerini silahlandırmaya hazır olduklarını aktardı. 

IŞİD'in, Enbar'da aralarında üst düzey komutanların bulunduÄŸu 142 askeri öldürdüÄŸü öne sürülmüÅŸtü.

Tikrit'i IŞİD'den kurtaran Iraklı güvenlik güçleri, Enbar'ın merkezi Ramadi ile Felluce ve Garma'da bir süredir ciddi bir ilerleme kaydedemiyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.