Sosyal Medya

Coğrafyamız

"Silahlı direniş Filistin'in özgürlük mücadelesi için en meşru haktır"

Bir Latin Amerika ülkesinde ilk olarak düzenlenen Filistin direnişine destek amaçlı bir sempozyumda, silahlı direnişin Filistin'in özgürlüğü ve işgalden kurtarılması mücadelesinin en meşru hakkı olduğu vurgulandı.



Venezuela'nın baÅŸkenti Caracas'ta Filistin halkının özgürlük ve vatanlarını iÅŸgalden kurtarma amacıyla verdiÄŸi mücadeleye destek amacıyla bir uluslararası sempozyum düzenlendi. Sempozyumda Filistin halkının, iÅŸgal altındaki vatanını iÅŸgalden kurtarmak için silahlı direniÅŸ baÅŸta olmak üzere tüm mücadele yöntemlerinden yararlanma hakkının olduÄŸu vurgulandı.

Üç gün süren sempozyum 24 Nisan Cuma günü kapanış bildirisinin okunmasıyla sona erdi. Sempozyumun kapanış bildirisinde yurtlarından çıkarılan ve kendi topraklarının dışında mülteci hayatı yaÅŸamaya mahkum edilen tüm Filistinlilerin yeniden evlerine ve yurtlarına dönme haklarının olduÄŸu vurgulandı.

Bildiride siyonizmin ırkçılığı ve gericiliÄŸi ifade eden bir ideolojik anlayışın ismi olduÄŸuna dikkat çekilerek, ona karşı verilen mücadelenin yahudilik dinine karşı veriliyormuÅŸ gibi gösterilmesinin de doÄŸru olmadığı dile getirildi. Bildiride aynı zamanda tüm Latin Amerika ülkelerinin parlamentolarına bir çaÄŸrı yapılarak Filistin halkının haklarına destek vermeleri istendi.

Kapanış bildirisinde aynı zamanda Avrupa'daki boykot yönetim merkezleriyle irtibat kurularak siyonist iÅŸgalle iÅŸbirliÄŸi içindeki kurumları boykotun uluslararası çapta geniÅŸletilmesi ve yaygınlaÅŸtırılması için faaliyetlerin artırılması istendi. 

 

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.