Sosyal Medya

Güncel

Devlet Bahçeli'den Almanya Cumhurbaşkanı'na sert tepki

Almanya'da ilk yurtdışı mitingini gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck'a sert tepki gösterdi.



Bahçeli, Almanya'nın Oberhausen kentinde, Oberhausen Arena'da düzenlenen "Türkiye Sevdası Kutlu YürüyüÅŸ Åžöleni" mitinginde yaptığı konuÅŸmada, 1915 olaylarına iliÅŸkin son zamanda Avrupalı devlet baÅŸkanlarının yaptığı açıklamaları eleÅŸtirdi.

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, Almanya CumhurbaÅŸkanı Joachim Gauck'un 1915 olaylarına iliÅŸkin yaptığı konuÅŸma üzerine, "Almanya CumhurbaÅŸkanı'nın 23 Nisan'da Berlin Katedralinde düzenlenen törende, Türk tarihine ve Türk milletine karşı suçlama yarışına girmesi kabullenilmesi mümkün olmayan bir gaflettir" dedi.

Ecdadımızın ÅŸanlı tarihinden utanç duyanların azdığını, Türk devletini asırlık emellerine engel görenlerin küstahlaÅŸtığını, Türk tarihine soykırım merceÄŸinden bakanların çoÄŸaldığını ve 24 Nisan için pusuya yatan bazı ülke ve zihniyetlerin “soykırım silahını”tekrar masaya çıkardıklarını ifade eden Bahçeli, "Diyorlar ki, '1915 olayları soykırımdır.' Diyorlar ki, 'Türk milleti önüne geleni katletmiÅŸ, soyunu kırmıştır. Türk milletinden Rumlar ÅŸikayetçidir, Süryaniler ÅŸikayetçidir, Kürtçüler ÅŸikayetçidir, Haçlılar ÅŸikayetçidir, bölücüler ÅŸikayetçidir, Ermeni hayranları ÅŸikayetçidir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Peki, biz kimden ÅŸikayet edelim, kimlere müracaat edelim?" sorusunu sorarak, ÅŸunları söyledi: "Zannederseniz, herkesin bizden alacağı vardır ve bunlar Ak Parti'yle birlikte sıraya girmiÅŸlerdir. Herkesin bizimle kapanmamış bir hesabı bulunmaktadır. Önüne gelen özür beklemektedir. Aklı esen, dili olan, tarihle yüzleÅŸmemizi talep etmektedir. Aslında istenen bağımsızlığımız ve vatanımızdır. Hedeflenen milli ve manevi haklarımızdır. Türk milleti nefret salgınıyla yüz yüzedir. Sözde soykırım yalanı Papa'nın aÄŸzındadır. Avrupa Parlamentosu soykırım katarına eklemlenmiÅŸtir. Almanya CumhurbaÅŸkanı, Rusya Devlet BaÅŸkanı soykırım lobisinde buluÅŸmuÅŸlardır. Fransa CumhurbaÅŸkanı 24 Nisan 2015 tarihinde Erivan'da düzenlenen Türk kimliÄŸine ve Türk tarihine yönelik iftiraların seslendirildiÄŸi bir törene katılarak Ermeni uydurmasına destek vermiÅŸtir. ABD BaÅŸkanı, 'büyük felaket' çamuruna ilaveten, mesajında '20. yüzyılın ilk kitlesel vahÅŸeti' yorumuyla 'soykırım' demenin dibine gelmiÅŸ, Papa'nın söylemini olumlu bulmuÅŸtur."

“ALMANYA KÄ°RLÄ° KOALÄ°SYONUN ORTAÄžI”

Kimin Türk milletiyle alıp veremediÄŸi varsa, 1915 olaylarının 100. yılını fırsat gördüÄŸünü belirten Bahçeli, tüm kirli niyetlerin ortaya saçıldığını ve Almanya'nın da bu kirli koalisyona katıldığını kaydetti.

MHP lideri Bahçeli, 1915 olaylarına iliÅŸkin Almanya'da, Türkiye aleyhine yapılan resmi açıklamalarla ilgili ÅŸu ifadeleri kullandı: "Üç kıtada 4 yıl 3 ay devam eden ve yaklaşık 350 milyon insanın katıldığı, 70 milyon insanın zayiatına, 25 milyon insanın ölümüne yol açan 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun savaÅŸtığı hemen her cephede Türk zabitlerinin yanında Alman subayları da yer almıştır. Türk milleti dün Almanya ile kader ortaklığı yapmış, aynı mevzilerde, aynı ateÅŸin altında hizalanmıştır."

“ALMANYA CUMHURBAÅžKANININ KONUÅžMASI GAFLETTÄ°R”

"Almanya CumhurbaÅŸkanı soykırım tezlerine nasıl destek verebilmiÅŸtir?" sorusunu soran Bahçeli, Alman Parlamentosu'nun da gündemine "soysuz yalanı" aldığını belirterek, "Almanya CumhurbaÅŸkanı'nın 23 Nisan'da Berlin Katedralinde düzenlenen törende, Türk tarihine ve Türk milletine karşı suçlama yarışına girmesi kabullenilmesi mümkün olmayan bir gaflettir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, Almanya'nın federal veya eyalet parlamentolarında Türklerin hem milletvekili hem bakan olabildiÄŸini, sanat, spor, bilim, saÄŸlık ve hayatın diÄŸer alanlarında, Türkler ellerinden geldiÄŸince Almanya'ya deÄŸer ürettiklerini belirterek, bugüne kadar iliÅŸkilerin hep olumlu ve dengeli seyrettiÄŸini söyledi.

"Peki ne olmuÅŸtur da Almanya soykırım kümesine girmiÅŸtir?" diyen Bahçeli,"Almanya'nın Sayın CumhurbaÅŸkanı soykırım konusunda araÅŸtırma yapıyor, bu konuya kafa yoruyorsa, 1915'e deÄŸil, 2. Dünya Savaşı yıllarına samimiyetle eÄŸilmelidir. Tarihimizin hiçbir döneminde bizden Hitler ya da Korkunç Ä°van çıkmamıştır. Bizim geçmiÅŸimizde Nazi yönetimi, SS tugayları, Führer hastalığı da görülmemiÅŸtir. Akıl hastanelerinde gaz verilerek katledilen 80 bin hastanın, 'çingene' denilerek kıyılan 500 bin kiÅŸinin ve toplama kamplarında soykırıma tabi tutulan milyonlarca farklı inanç grubundaki insanların kanı ve vebali bizi suçlayanların üzerindedir" dedi.

“TÜRK MÄ°LLETÄ° SOYKIRIM YAPMADI”

"Türk milleti tarihin hiçbir döneminde soykırım yapmadı" ifadesinin altını çizen Bahçeli, sözlerine ÅŸunları ekledi: "Tarihi hakikatleri siyasi istismar ve hesaplaÅŸma vesilesi yapanlar kazanamayacak, gerçekleri örtemeyecektir. Hukuk katliamı yapanlar, insanlık faciasına kapı aralayanlar, mazileri ÅŸiddet, dehÅŸet ve kitlesel öldürmeyle dolu olanlar önce kendilerini gözden geçirmeli, önce soykırımcı olarak kendilerini tanımalıdırlar. En azından ahlaki ve vicdani olarak tutarlılık bunu gerektirmektedir."

Bahçeli'nin konuÅŸmasından önce Avrupa Türk Konfederasyonu BaÅŸkanı Cemal Çetin de bir konuÅŸma yaparak, "Güçlü bir Türkiye'nin MHP iktidarı ile gerçekleÅŸeceÄŸini" öne sürdü.

MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli'nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi ilk yurt dışı mitinginde, Genel BaÅŸkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın, Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Emin Haluk Ayhan da yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.