Sosyal Medya

Güncel

HDP'nin ilk mitingi Davutoğlu'na takıldı

HDP'nin 26 Nisan'da Erzincan'da yapmak istediği ilk seçim mitingine Başbakan'ın programı nedeniyle valilik tarafından izin verilmediği öne sürüldü.



HDP'nin 26 Nisan'da düzenlemeyi planladığı miting için il yönetimi tarafından valiliÄŸe yapılan izin baÅŸvurusu, 27 Nisan'da BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun programının bulunması ve güvenlik kaygıları gerekçe gösterilerek reddedildi.

Milliyet'in haberine göre;
 HDP'nin Cumhuriyet Meydanı'nda yapmayı planladığı miting için 20 Nisan'da valiliÄŸe baÅŸvuru yaptığı bildirildi.

Valilik, "Sayın BaÅŸbakanımız Ahmet DavutoÄŸlu'nun ilimize yapacağı ziyaret ve akabinde gerçekleÅŸtireceÄŸi açılışlar nedeniyle meydanda bir gün öncesinde güvenlik tedbiri alınması amacıyla kolluk güçleri tarafından gerekli çalışmaların yapılacağından istemiÅŸ olduÄŸunuz Cumhuriyet Meydanı uygun görülmemiÅŸtir" gerekçesi ile baÅŸvuruya olumsuz yanıt verdi. Valilik yanıtında, mitingin ileri bir tarihe ertelenmesi halinde baÅŸvurunun yeniden deÄŸerlendirilebileceÄŸi ifade edildi.

Bunun üzerine HDP, miting programını yeniden düzenledi. bu kapsamda ilk mitingin EÅŸ BaÅŸkan Figen YüksekdaÄŸ'ın katılımı ile 3 Mayıs'ta TekirdaÄŸ'da yapılması kararlaÅŸtırıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.