Sosyal Medya

Güncel

'Tarihi çarpıtmakla bir yere varamazsınız'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Ermenistan da Ermenistan'a destek verenler de anlayacak ki tarihi çarpıtmakla bir yere varamazsınız. İddialarınıza güveniyorsanız, açarsınız arşivleri'



AA'da yer alan habere göre, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ermenistan da Ermenistan'a destek verenler de anlayacak ki tarihi çarpıtmakla bir yere varamazsınız. Ä°ddialarınıza güveniyorsanız, açarsınız arÅŸivleri" dedi.

AK Parti Serik Ä°lçe BaÅŸkanlığı binasında partililerle bir araya gelen ÇavuÅŸoÄŸlu, burada yaptığı konuÅŸmada, Çanakkale Kara SavaÅŸları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla dün Çanakkale'de düzenlenen törene deÄŸindi.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ev sahipliÄŸinde önemli sayıda ülkenin yöneticilerinin Çanakkale'ye geldiÄŸini, ortak acılar üzerine dostluk, barış, kardeÅŸlik mesajlarının verildiÄŸini söyledi.

Çanakkale'de 100 yıl önce acımasızca savaÅŸ verildiÄŸini, yokluk, kıtlık içinde gençlerin Türkiye toprakları için mücadele ettiklerini anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, 100 yıl önce savaÅŸmak için gelen ülkelerle dostluk kurulduÄŸunu kaydetti. Dostluk mesajlarını eleÅŸtirenlere tepki gösteren ÇavuÅŸoÄŸlu, "Birileri 100 yıl önceki acılar üzerinden nefret tohumları ekmeye devam etsin, bunun bir faydası yok" dedi.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Çanakkale'ye 90 civarında ülke geldiÄŸini ve bu durumun Türkiye'nin itibarının ne kadar arttığını gösterdiÄŸini ifade etti.

1915 olaylarına iliÅŸkin Ermeni iddialarına da deÄŸinen ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Ermenistan da Ermenistan'a destek verenler de anlayacak ki tarihi çarpıtmakla bir yere varamazsınız. Ä°ddialarınıza güveniyorsanız, açarsınız arÅŸivleri. Türkiye de kendine güveniyor. Biz de açarız, kurarız komisyonu. Herkes gelsin katkı saÄŸlasın, oradan çıkacak sonucu biz kabul ederiz ama Ermenistan buna yanaÅŸamıyor çünkü attığı iftiraların karşılığının olmadığını biliyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.