Sosyal Medya

Dünya

Nazi gelin, 200'üncü duruşmadır susuyor

Almanya’nın Münih kentindeki Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 6 Mayıs 2013'te başlayan NSU terör örgütü davasının 200. duruşması bugün yapılıyor.



NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olan Beate Zschaepe, tutuklu yargılandığı davada hala susma hakkını kullanıyor. Mahkemede, Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıktan suçlanan 4 sanık daha yargılanıyor. Bugünkü duruÅŸmaya Kassel’dan katılması gereken Neonazi ÅŸahit gelmedi. Yargıç Manfred Götzl duruÅŸma başında verdiÄŸi bilgiye göre Neonazi hasta olduÄŸundan duruÅŸmaya katılamadı. Yargıç, ÅŸahidin hasta raporunun mahkemeye gönderilmesini talep etti.

AVUKAT FERHAT TIKBAÅž: ARTIK SANIKLAR CEZALANDIRILMALI

Davada, 2001 yılında öldürülen Abdürrahim ÖzüdoÄŸru'nun ailesini temsil eden müdahil avukat Ferhat TıkbaÅŸ “bugün 200. duruÅŸmaya ÅŸahit olduk ve görünen ÅŸu ki davada büyük bir süpriz olmayacak. YavaÅŸ yavaÅŸ iddianamenin sonunda doÄŸru geliyoruz. Ä°ddianamedeki önemli konuların hepsini mahkemede görüÅŸtük. Artık sanıkların cezalandırılması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum. Yeterince suçlulukları kanıtlandı. Ayrıca davada görülen sanıklara yardım edipte, sanık sıfatı bulunmayanlara karşı yeni bir dava açılması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum” dedi.

NSU DAVASININ BÄ°LANÇOSU

400 sayfanın üzerinde iddianamesi bulunan davada dört sanık için 11 avukat ve 80 müdahili temsil için 62 avukat daha görev yapıyor. Her duruÅŸması yaklaşık 150 bin euroya mal olan dava, bu güne kadra yaklaşık olarak, 30 milyon euroya mal oldu. Åžimdiye dek 517 ÅŸahidin ifade verdiÄŸi davanın 200. DuruÅŸması sonrası da henüz ne zaman sona erebileceÄŸi kestirilemiyor.

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kiÅŸinin öldürülmesinde ve çok sayıda soygunda, NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmiÅŸti.NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuÅŸ, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüÅŸtü. NSU terör örgütü üyesi olduÄŸu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateÅŸe verdikten sonra polise teslim olmuÅŸtu. Mahkemede, Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıktan suçlanan 4 sanık daha yargılanıyor.


KAYNAK: DHA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.