Sosyal Medya

Güncel

Üst düzey Kürt yöneticiler Türkçe öğreniyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Kültür ve Gençlik Bakanlığı, üst düzey yöneticileri ve çalışanları için Türkçe kursu başlattı



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Kültür ve Gençlik Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri ve çalışanları için Türkçe kursu baÅŸlatıldı. 

Bakanlık bünyesinde çalışan genel müdür ve müÅŸavirlerin de arasında olduÄŸu 25 kiÅŸiye Türkçe kursu veriliyor. Kültür ve Gençlik Bakanlığı'na baÄŸlı Türkmen Kültür ve Sanat Genel Müdürü Geylan Necmettin Altıparmak, kursiyerlere gönüllü ders veriyor. 

AA muhabirine konuÅŸan Altıparmak, "Türkiye ile yakın iliÅŸkiler içerisinde olduÄŸumuz için artık Türkçe öÄŸrenmenin gerekliliÄŸini görüyoruz. Bu nedenle yöneticiler ve çalışanlar için Türkçe kursu açma kararı aldık" dedi. 

Altıparmak, 6 ay sürecek kurs sonrası katılımcılara sertifika verileceÄŸini kaydetti. IKBY Kültür ve Gençlik Bakanlığı'nın da çalışanları için Türkçe kursu istediÄŸini anlatan Altıparmak, BaÅŸbakanlık çalışanları ve milletvekillerinin Türkçe öÄŸrenmesi için de çalışma baÅŸlatacaklarını söyledi. 

Kültür Bakanlığı MüÅŸaviri Nevzad Abdülaziz de "Bakanımızla konuyu istiÅŸare ederek bu kurs açmaya karar verdik. Ben de bakanlık müÅŸaviri olarak bu kursa katılıyorum. Benimle aynı sırayı paylaÅŸan genel müdürler ve üst düzey yöneticiler var. Kürdistan bölgesi, Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun bir parçası olduÄŸu için Türkiye vatandaÅŸlarıyla yakın akrabalık iliÅŸkileri kurmak istiyoruz. Bu düÅŸünceyle yola çıkarak Türkçe kursunu baÅŸlattık" diye konuÅŸtu. 

Kursiyerlerden Rajaw ReÅŸit ise kurs sayesinde Türkçe konuÅŸmaya baÅŸladıklarını belirterek, "Türkiye'ye gitmek artık kolaylaÅŸtı. Ayrıca iliÅŸkilerimiz sürekli geliÅŸiyor. Bu nedenle Türkçe konuÅŸmanın ÅŸart olduÄŸunu düÅŸünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.