Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazzeliler "bomba" üstünde yaşıyor

İsrail'in Gazze'ye son saldırılarında hasar gören evlerinde oturmak zorunda kalan bazı aileler, "patlamamış bombalarla" aynı çatı altında hayatlarına devam ediyor.



Evlerinin altında veya civarında patlamamış bombalar, füzeler bulunduÄŸunu bilen Gazzeliler, söz konusu patlayıcıların infilak etmesinden endiÅŸe duyuyor. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı, "Patlayıcı MühendisliÄŸi Dairesi" bu patlayıcıları imha etmek için çeÅŸitli çalışmalar yürütse de bunlar yeterli olmuyor. Ä°mha çalışmaları için gereken cihazlara sahip olmayan birim bu konuda büyük sorunlar yaÅŸayabiliyor.

Konuyla ilgili konuÅŸan, patlamamış bombalardan maÄŸdur Gazzeli Hüseyin el-Asamine (53), Ä°srail'in saldırılarında Beyt Hanun'daki evinin önüne düÅŸen füzenin patlamayarak sadece büyük bir çukur oluÅŸturduÄŸunu, her an infilak edebilecek olan füzenin kendilerini tedirgin ettiÄŸini söyledi.

"ÇOCUKLARIM Ä°ÇÄ°N KORKUYORYM"

Ne zaman patlayacağı meçhul bir füzenin evinin dibinde bulunduÄŸunu bilerek yaÅŸamanın kolay olmadığını kaydeden Asamine, "SavaÅŸ sırasında zarar gören evimizi füzenin infilak etmesi ve evin tamamen yıkılması korkusuyla hala restore ettiremedik" diye konuÅŸtu.

Evinin en alt katında patlamaya hazır bir füze bulunan Gazzeli Nadire Mesud (65) ve ailesi de aynı endiÅŸeyi taşıyor.

Mesud, Ä°srail ordusu tarafından aralarında çocukların da bulunduÄŸu 17 kiÅŸinin yaÅŸadığı evin bombalanacağı ve evi 3 dakika içerisinde boÅŸaltma uyarısı aldıklarını belirtti.

KomÅŸularının evine sığındıklarını söyleyen Mesud, "Evimizin üçüncü katına isabet eden füze patlamadan büyük bir delik oluÅŸturarak en alt kata kadar indi. Bu olayın ardından bölge sakinleri olarak füzenin patlaması korkusuyla endiÅŸe içerisinde yaÅŸamaya baÅŸladık" ifadelerini kullandı.

"YAKLAÅžIK 40 EVDE Ä°NFÄ°LAK ETMEYEN PATLAYICI BULUNUYOR"

Patlayıcı MühendisliÄŸi Dairesi Genel Müdürü Ä°mad Umsi, Ä°srail'in Gazze'ye son saldırılarında atılan ancak infilak etmeyen  füze ve bombaların bulunduÄŸu yaklaşık 40 evde Gazzelilerin yaÅŸamaya devam ettiÄŸini belirtti.

Yollarda bulunan bütün patlayıcıların imhasıyla ilgilendiklerini ifade eden Umsi, "Gazze'nin çeÅŸitli bölgelerinde 5 ev, bomba ve füzeden arındırıldı. Çıkarttığımız patlayıcılar arasında F-16'dan atılan bir füze de bulunuyor" diye konuÅŸtu.

Patlayıcıları bulmak için hassas cihazlara sahip olmadıklarını belirten Umsi, "Sekiz seneden fazla süredir cihazlar çalışmıyor. Bazı patlayıcılar fazla derinde oluyor ve biz ilkel yollarla çalışıyoruz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.