Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'deki Filistinli Mülteciler Koşullarının İyileştirilmesini İstedi

Gayri resmi rakamlara göre halen Türkiye'de 3 bin ila 5 bin arası Filistinli mülteci bulunuyor.



Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Kilis'e sığınan Filistinli mülteci aileler, insan hakları örgütlerine ve yardım kuruluÅŸlarına çaÄŸrıda bulunarak, içinde bulundukları kötü koÅŸulların iyileÅŸtirilmesini ve kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

Kilis'te ikamet eden 49 Filistinli mülteci aileyi temsil eden komitenin konuyla ilgili yayınladığı bildiride ÅŸu ifadelere yer verildi: "ÇeÅŸitli nedenlerle ve özellikle de kamplarımızın büyük bir yıkıma maruz kalması nedeniyle Suriye cehenneminden kaçarak Türkiye'ye sığındık. Bizi temsil ettiÄŸini ve bize karşı sorumlu olduÄŸunu iddia eden kurumlar bizi terk edince çaresiz kaldık."

Bildiride, Kilis'e sığınan Filistinli mülteci ailelerin önünde yalnızca iki seçenek kaldığı, birinci seçeneÄŸin kötü bir üne sahip Mardin Kampı'na gitmek, ikinci seçeneÄŸin ise Suriyeli muhaliflerin kontrolünde bulunan ve sürekli saldırılara maruz kalan bölgelere geri dönmek olduÄŸu ifade edildi.

Suriye rejim güçlerinin mülteci kamplarını bombalaması ve çatışmalar nedeniyle binlerce Filistinli mülteci Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığındı. Gayri resmi rakamlara göre halen Türkiye'de 3 bin ila 5 bin arası Filistinli mülteci bulunuyor.

Suriye'den kaçarak komÅŸu ülkelere sığınan Filistinli mültecilerden bazıları, yaÅŸadıkları zor koÅŸullardan kurtulmak için "ölüm tekneleri"ne binerek Avrupa ülkelerine iltica yolunu seçiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.