Sosyal Medya

Güncel

Seçim öncesi 7 tehdit

Listede ilk sırada PKK, ikinci sırada Paralel Yapı var. Marjinal sol örgütlerle, Suriye rejiminin destekleyeceği provokatif eylemler de rapordaki tehdit listesinde yer aldı



SABAH, 20 Nisan Pazartesi günü BeÅŸtepe'deki CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan güvenlik raporunun ayrıntılarına ulaÅŸtı. ErdoÄŸan'a yapılan sunumun "seçim güvenliÄŸi" baÅŸlıklı bölümünde seçim güvenliÄŸini tehdit eden 7 unsurdan bahsediliyor. Seçim güvenliÄŸinin saÄŸlanması için alınan tedbirler sıralanıyor. "PKK'nın bölgede tehdit, baskı ve silahlı propagandası" seçim tehditleri arasında yer alırken, "Paralel yapının seçimi maniple edebileceÄŸi, Sol terör örgütlerinin sansasyonel eylemlerine devam edebileceÄŸi, 'BirleÅŸik Haziran Hareketi' ülke genelinde Gezi olayları benzeri eylem ve etkinlik baÅŸlatabileceÄŸine" vurgu yapılıyor. ErdoÄŸan'a yapılan sunumda yer alan tehditler ve alınan önlemler ÅŸöyle: 

GÜVEN LÄ°ÄžE 7 TEHDÄ°T 
 PKK ve müzahir gruplar tarafından DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illerindeki vatandaÅŸlara yönelik tehdit, baskı ve silahlı propaganda faaliyetleri seçim güvenliÄŸine yönelik öne çıkan tehdit. 
 Paralel devlet yapılanmasının seçim döneminde hükümet aleyhine yoÄŸun bir propaganda faaliyeti yürütebileceÄŸi konusunda bilgi elde edildi. 
 Sol terör örgütleri sansasyonel tarzda silahlı eylemlere devam edebilir. 
 BirleÅŸik Haziran Hareketi "Gezi ruhunu" canlandırmak amacıyla ülke genelinde eylem ve etkinlik baÅŸlatabilir. Sandık güvenliÄŸini tehlikeye atabilir. 
 Etnik ve mezhepsel farklılıkların tahrik edilerek provokatif eylemler gerçekleÅŸtirilebilir. 
 Özellikle üniversitelerde karşıt görüÅŸlü öÄŸrenciler arasında yaÅŸanacak gerginlikler artırılabilir. 
 Suriye rejiminin desteklediÄŸi terör eylemlerine yönelik ilgili birimler uyarıldı. Suriye'de yaÅŸanan olaylardan dolayı terörist faaliyetlerin sınırlara taÅŸma ve sızma ihtimali ile Türkiye'de bulunan Suriyelilerin seçim güvenliÄŸine etkileri tartışıldı, alınacak tedbirler gözden geçirildi. Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın CumhurbaÅŸkanı seçilmesi sonrasında AÄŸustos 2014'te kurulan BirleÅŸik Haziran Hareketi de listede yer aldı. 'Solda birlik' sloganıyla bazı STK ve odaların da destek verdiÄŸi hareket "Gezi ruhu" argümanını kullanmasıyla biliniyor. 

SEÇÄ°M ÖNLEMLERÄ° SIRALANDI

Bakanlar Kurulu'na sunulan raporda bu tehditlerin ortadan kaldırılması ve seçim güvenliÄŸinin üst düzeyde saÄŸlanmasına yönelik adımlar da sıralandı: 
 PKK'nın sabote etme ve istikrarsızlık oluÅŸturma faaliyetleri gözden geçirildi. Çadırların tekrar kurulmasının engellenmesi, yasal olmayan mezarlık ve heykellere müsaade edilmemesi talimatı verildi. 
 Seçim güvenliÄŸi kapsamında 70 bin personele eÄŸitim verildi. 
 Emniyet Genel MüdürlüÄŸü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Afet Acil Durum Yönetim Merkezi'nde Seçim Harekat Merkezleri oluÅŸturuldu. 
 Siyasi parti genel baÅŸkanları, adaylar, parti binalarının güvenliÄŸi artırılıyor. 
 HaberleÅŸme ve ulaşım tesisleri, enerji nakil ve petrol boru hatları, doÄŸalgaz, elektrik ve su tesisleri, her türlü radyo TV verici üniteler ile diÄŸer hassas yerlerde muhtemel sabotajlara karşı ek önlemler alınıyor. 
 Oy pusulasının basımı, muhafazası ve Ankara'dan diÄŸer illerimize naklinde güzergahta bulunan illerle koordineli olarak güvenlik tedbirleri alınacak.  Oy kullanılan bölgede seçmenlerin hür iradesini etkileyebilecek faaliyetlerin, topluluÄŸu tahrik edebilecek veya provokasyona neden olabilecek davranışların önüne geçilecek, oy kullanılan bölgelerin çevresi özelikle korunacak. 

RAPORDA NELER VAR?

Rapor, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan baÅŸkanlığında BeÅŸtepe'de yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındı. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nca hazırlanan 'Seçim GüvenliÄŸi' raporunda 7 tehdit ÅŸu baÅŸlıklarla sıralanıyor:

1 PKK bölgede tehdit, baskı, silahlı propaganda hazırlığında. 
2 Paralel yapının seçimi manipüle edeceÄŸine iliÅŸkin bilgi edinildi. 
3 Sol terör örgütleri sansasyonel eylemlerine devam edebilir. 
4 BirleÅŸik Haziran Hareketi ülke genelinde eylem ve etkinlik baÅŸlatabilir. 
5 Etnik ve mezhepsel farklılıkların tahrik edileceÄŸi provokatif eylemler olabilir. 
6 Üniversitelerde karşıt görüÅŸlü öÄŸrenciler arasında gerilim artırılabilir. 
7 Suriye rejiminin desteklediÄŸi terör eylemlerine yönelik ilgili birimler uyarıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.