Sosyal Medya

Güncel

MHP'nin vaatleri neler?

MHP'nin seçim beyannamesi kısmen ortaya çıktı. İşte MHP'nin seçim beyannamesinin özellikle ekonomiye ilişkin kısımları...



MHP’nin seçim beyannamesinin ekonomiyle ilgili bölümünün ayrıntıları belli olmaya baÅŸladı. Ä°ÅŸte MHP'nin 7 Haziran’daki yol haritası...

MHP EMEKLÄ°YE NE VAAT EDÄ°YOR?

Zaman Gazetesi'nin ulaÅŸtığı ve bugün yer verdiÄŸi MHP beyannamesinde, art arda açıklanan 'parti seçim beyannameleri'nde en çok ön plana çıkan 'emekli ikramiyeleri ve maaÅŸları' konusunda attığı adım ön plana çıkıyor; MHP 'emekliye 1 maaÅŸ ikramiye' öngörmüÅŸ. 

İşte beyannamede yer alan başlıklardan bazıları:

TAÅžERON UYGULAMASINA SON VERÄ°LECEK

“Ä°ÅŸsizlik ve yoksulluk azaltılacak, gelir dağılımı daha adil hale gelecek. TaÅŸeron iÅŸçiler bir kereye mahsus yargı kararlarında olduÄŸu gibi kadroya alınacak ve taÅŸeron uygulamasından vazgeçilecek.”

EMEKLÄ°LERE 13 MAAÅž!

“Emeklilere bir yılda 13 maaÅŸ verilecek. Dar gelirlinin vergi yükü hafifletilecek. Vergide öz denetim sistemine geçilecek. Herkesin mali gücüne göre vergi ödediÄŸi adaletli bir vergi sistemi getirilecek. Asgari ücret vergi dışı bırakılacak. Tüm harcamalar gider konusu yapılacak.”

YOKSULLARA 'TEK ÇATI' ALTINDA YARDIM

“Yoksulluk tanımı yeniden yapılacak. Yapılan yardımlar, STK; belediye, vakıf ve devlet yardımları tek çatı altında toplanacak. Bir kiÅŸinin birçok yerden yardım alması yerine adaletli dağıtım saÄŸlanacak.”

GERÇEKÇÄ° DÖVÄ°Z KURU POLÄ°TÄ°KASI

“Ekonomide dış kaynak bağımlılığı azaltılacak. Ä°hracattaki artışı sürdürülebilir kılacak gerçekçi bir döviz kuru politikası uygulanacak. Ekonomide güven ve istikrar ortamı saÄŸlanacak ve geleceÄŸe iliÅŸkin belirsizlik azalacak. Enflasyon kalıcı ÅŸekilde düÅŸürülecek ve fiyat istikrarı saÄŸlanacak. Bağımsız Merkez Bankası anlayışı hakim olacak. Kamu borç stoku sürdürülebilir seviyeye çekilecek.”

Ä°SRAFIN ÖNÜNE GEÇÄ°LECEK

“Ä°sraf ve verimsizliÄŸin önüne geçilecek. Kamu açıkları azaltılacak. Kamuda tasarruf tedbirlerine geçilecek. Kamu mali yönetimi daha saydam ve hesap verilebilir hale getirilecek. Kamu gelirleri ile harcamaların karşılanması esas olacak. Kaynak dağılımında adalet saÄŸlanacak.”

KDV AÅžAÄžI ÇEKÄ°LECEK

“KDV genel oranı kademeli olarak aÅŸağı çekilecek. Kayıt dışılıkla etkin mücadele edilecek. Kamu ve özel sektör yatırımları akılcı bir alana yönlendirilecek. Enerji ve altyapı gibi büyük kamu projelerindeki kamu özel sektör iÅŸbirliÄŸi teÅŸvik edilecek.”

BÜYÜK PROJELER VATANDAÅžA SORULACAK

Toplumun büyük kesimini ilgilendiren önemli projelerde halkın proje oluÅŸumuna ve karar sürecine katılımı saÄŸlanacak. Borç yönetimi ayrı bir politika olarak deÄŸerlendirilecek.”

HALK BANKASI HALKA ARZ EDÄ°LECEK

“Borsa’da manipülasyon engellenecek. Bankalar reel kesimin finansmanında etkin hale gelecek. Halk Bankası halka arz edilecek. Vakıfbank etkin yönetime kavuÅŸturulacak. Ziraat, kamu bankası olarak kalacak.”

ENDÜSTRÄ° BÖLGELERÄ°

“DoÄŸrudan yabancı sermaye yatırımlarına kolaylık saÄŸlanacak. Yabancı yatırımlar için endüstri bölgeleri uygulaması etkin olarak kullanılacak. Tüm iÅŸlemlerin tek merkezde yapılmasına imkan veren tek durak iÅŸ merkezleri oluÅŸturulacak.”

KÖPRÜ, OTOYOL VE BARAJLAR ÖZELLEÅžTÄ°RÄ°LMEYECEK

“ÖzelleÅŸtirmede üretim ve istihdam artışı saÄŸlanacak. KÄ°T’ler tek bir portföyde toplanacak. Köprü, otoyol ve barajlar gibi tesisler özelleÅŸtirilmeyecek. Ekonomi yönetimi yeniden yapılandırılacak.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.