Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan ve Masum'dan IŞİD açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un masasında özellikle IŞİD vardı.



Uzun görüÅŸmenin ardından ortak basın açıklaması yapan iki mevkidaÅŸ özellikle IŞİD'e yönelik açıklamada bulundu. Masum, IŞİD'in yok edilmemesi durumunda çevre ülkelerin, Türkiye'nin ve hatta Rusya ile Kanada'nın da tehlikede olduÄŸunu söyledi.

IŞİD ÜMMETÄ° PARÇALAMAYA ÇALIÅžAN VÄ°RÜSTÜR

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "DEAÅž terörünün hedefi Müslümanlar ve güzide tarihimiz olmuÅŸtur. Bataklığı kurutmak için uluslararası strateji ÅŸarttır. DEAÅž'ı bertaraf etsek bile baÅŸka bir yerde baÅŸka bir isimle ortaya çıkacaklardır. IŞİD mezhepsel fay hatları üzerinden bir siyaset inÅŸa etmeye çalışıyor. Farklılıkları istismar ederek, gerilimleri tırmandırarak hatta kışkırtarak mevzi kazanmanın çabası içindedir. DEAÅž ümmetimizi bölme ve parçalamaya çalışan önemli bir virüstür. BaÅŸkaları aynı yolu izlemektedir. DEAÅž'ı da ciddi anlamda kullanmaktadır. Örgüt kazançlı çıkmaktadır. Bütün bu silah ve parasal kaynaklar nereden? Bunun üzerinde ısrarla durulması gerekiyor. Müslüman dışında Hristiyan dünyasından yer alan kiÅŸiler ne için burada?" açıklamasında bulundu.

NASIL OLUYOR DA ÖLÜME TERK EDÄ°YORLAR

- 2 milyon insanı Türkiye kendi topraklarında barındırıyorsa vicdanı bir sorumluluk içinde olduÄŸu içinde yapıyordur. Avrupa nasıl oluyor da insanları ölüme terk ediyor. Böyle bir yaklaşım tarzı olamaz. Avrupa'yı kınıyorum.

YEMEN'DE OPERASYONUN SONA ERMESÄ°

- Hava Harekatı'nın sona ermesinden memnuniyet duyduk. Bu harekat askeri amaçlarına ulaÅŸmış görünüyor. Yemen'de barış barışçıl siyasi çözüm ile mümkündür. Temennimiz Husilerin ve Salih destekçilerinin masaya oturması. Yemen'e ve Yemenlilere bedel ödetecek tahrikten uzak durulmalıdır.

IRAK CUMHURBAÅžKANI FUAD MASUM'UN AÇIKLAMASI

TÜRKÄ°YE'YÄ° HAYRANLIKLA TAKÄ°P EDÄ°YORUZ


- Irak güçlerinin eÄŸit donat çerçevesinde Türkiye tarafından DEAÅž terörüne karşı mücadele için eÄŸitim veriyor. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Türkiye'nin geliÅŸmiÅŸliÄŸini, ekonomik, sosyal, siyasal konuları hayranlıkla takip ediyoruz.

EÄžER VÄ°RÜS ORTADAN KALDIRILMAZSA...

- DEAÅž, gerçekten sayın ErdoÄŸan'ın dediÄŸi gibi virüs. Çok büyük bir virüs. Yayılıyor. Virüs buradan kaldırılmazsa baÅŸka bir ülkeye geçebilir. Kıtalar arası geçiÅŸ saÄŸlayabilir. Kanada, Rusya, Tunus birçok ülkede etkili olmaya baÅŸladıklarının duyumunu alıyoruz.

IŞİD'E  OPERASYON

- DEAÅž'ın ortadan kaldırılması için yapılacak olan ÅŸeyler var mı?

- Hava harekatı yeterli olmaz. Mutlaka kara harekatı olmalıdır.

ABD "SOYKIRIM" DÄ°YECEK MÄ°?

- Ben sayın Obama'dan böyle bir ÅŸeyi duymak istemem. Ben soykırım ifadesini kullanacağını düÅŸünmüyorum. 12 yıllık baÅŸbakanlık, 7 aylık cumhurbaÅŸkanlığı sürem var. Sayın Obama'nın da 6 yıllık baÅŸkanlık süresi var. Kendisiyle bi konuyu zaman zaman görüÅŸtük. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.