Sosyal Medya

Dünya

Vatikan, Çanakkale'yi son anda iptal etti!

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılını anma etkinliklerine katılım listesi kesinleşti.



21 ülkeden devlet baÅŸkanı düzeyinde katılım olması beklenen törenlere, 2 parlamento baÅŸkanı, 3 cumhurbaÅŸkanı yardımcısı ve 5 baÅŸbakan da katılacak.

Ä°LK DURAK BARIÅž ZÄ°RVESÄ°

Çanakkale SavaÅŸları'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla 23-25 Nisan'da Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Ankara'dan törenler için tüm ülkelere davet giderken 70'i aÅŸkın ülkeden katılım gerçekleÅŸecek. Törenlerin ilk durağı Ä°stanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi olacak. Barış Zirvesi'nde Türkiye'yi BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlutemsil edecek. 24 Nisan'da ise Çanakkale'de anma törenleri düzenlenecek. Bu törenlere CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan evsahipliÄŸi yapacak. 25 Nisan'da da kalmak isteyen yabancı konuklar, Anzaklar için düzenlenecek Åžafak Ayini'ne katılacak.

PRENS CHARLES GELÄ°YOR

Törenlere Ä°ngiltere'den Prens Charles'ın katılacağı belirtilirken kendisine bir oÄŸlunun eÅŸlik etmesi de bekleniyor. Rusya ve Cezayir ise törenlere Meclis BaÅŸkanı düzeyinde katılacak. Törenlere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cibuti, Çad, Güney Sudan, Irak, Ä°ngiltere, Ä°rlanda, KaradaÄŸ, Katar, KKTC, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Senegal, Slovenya, Somali ve Türkmenistan, devlet baÅŸkanı düzeyinde katılacak.

SURÄ°YE'DEN HALÄ°D HOCA

Afganistan, Gambiya ve Zambiya'dan katılım cumhurbaÅŸkanı yardımcısı düzeyinde olurken; Avusturalya, Yeniz Zelanda, Moldova, Romanya baÅŸbakan düzeyinde temsil edilecek. Suriye Ulusal Koalisyonu BaÅŸkanı Halid Hoca ise baÅŸbakan düzeyinde katılacak konuklar arasında.

Bahreyn,

Fransa,

Gabon,

Gana,

Gine,

Güney Afrika Cumhuriyeti,

Güney Kore,

Gürcistan,

Hırvatistan,

Hindistan,

Irak,

Litvanya,

Lübnan,

Kanada,

MoÄŸolistan,

Moritanya,

Mozambik,

Singapur,

Tacikistan,

Tunus,

Vietnam bakan düzeyinde temsil edilecek. Türkiye ve Ermenistan törenlere birbirlerini davet etmiÅŸti ancak iki ülkeden de davetlere katılım olmayacak. Erivan'daki törenlere Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande'ın katılacağı açıklanmıştı. ABD'nin ise Ankara ve Erivan'daki törenlere hangi düzeyde katılacağı henüz netleÅŸmedi.

KARDÄ°NAL RAHATSIZLANMIÅž, VATÄ°KAN'DAN Ä°PTAL!

DışiÅŸleri Bakanlığı'nın 10 Nisan'da güncellediÄŸi törenlere katılım listesinde Vatikan'dan Papalık Adalet ve Barış Konseyi BaÅŸkanı Kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson'un adı da yer alıyordu. Ancak Hürriyet'in Vatikan'ın Ankara BüyükelçiliÄŸi'nden edindiÄŸi bilgiye göre, törene Vatikan'dan katılım olmayacak. Gerekçe olarak ise "Kardinal'in rahatsızlanması" gösterildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.